Reacția lui Nicolae Ciucă după decizia SUA de a trimite trupe în România: ”Este o măsură asiguratorie”

Miercuri, 02 Februarie 2022, ora 18:48 3460 citiri
SUA au transmis că militarii trimiși nu vor lupta în Ucraina FOTO Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a făcut precizări miercuri, 2 februarie, în legătură cu anunțul SUA privind trimiterea a 1.000 de militari în țara noastră.

Pemierul a subliniat că este vorba despre soldaţi americani care sunt dislocaţi din Germania în România.

”Este o măsură asiguratorie la care ne aşteptam. Astăzi s-a făcut anunţul formal. Ca atare, în perioada următoare, în conformitate cu planurile de deplasare, urmează să se stabilească la nivelul experţilor, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, modul în care se va desfăşura activitatea de prezenţă. (...) Nu sunt 1.000 de soldaţi germani, sunt 1.000 de soldaţi americani, care sunt dislocaţi din Germania în România”, a declarat prim-ministrul, la Parlament, înaintea şedinţei solemne comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată aniversării a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

Preşedintele american Joe Biden a aprobat desfăşurarea a 3.000 de militari în Europa de Est

Miercuri, Pentagonul a anunțat că militarii americani vor fi dislocați în zilele următoare în România, Polonia şi Germania.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a precizat că nu este o desfăşurare permamentă de trupe și că forțele respective nu vor lupta în Ucraina.

Cei 3.000 de militari nu fac parte dintre cei 8.500 plasaţi în alertă în Statele Unite săptămâna trecută, care pot fi trimişi în Europa în cazul unei activări a Forţei NATO de Reacţie, a mai transmis Pentagonul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News