Soldatul căruia i s-au cerut fotografii în poziții intime pentru a-și dovedi orientarea sexuală. ”Sunt gay și basta” VIDEO

Miercuri, 02 Februarie 2022, ora 19:31 4549 citiri
Tânărul militar ar fi fost supus hărțuirii în ultimele șase luni FOTO Facebook / Marin Pavlescu

Marin Pavlescu, un soldat din armata Republicii Moldova, trece prin umilințe grele pentru că este gay. El a făcut public un video în care Petru Corciun, un maior militar, îi cere să prezinte probe prin care să-și dovedească orientarea sexuală.

„Nici poze cum fac sex și nici certificate medicale niciodată nu voi prezenta. Sunt gay și basta”, a scris Marin pe Facebook.

„Pentru a face o calificare corectă și a porni de la această calificare, dacă este persoana dată homosexuală, în afară de toate înregistrările urma să probeze în baza unui certificat medical. O simplă declarație nu este temei că această persoană este de orientare sexuală homosexuală”, a declarat Petru Corciun de la ședința de audieri a Consiliului Nediscriminare.

Întrebat cum se poate demonstra orientarea sexuală a soldatului, reprezentantul Ministerului Apărării a răspuns „poze care atestă acest lucru”.

„Ședințele Consiliului în cazurile când sunt poze care atrag viața intimă și privată vor fi făcute și închise. Eu am aici plângerea făcută Consiliului și nu găsesc probatoriu, care să demonstreze că persoana dată este întradevăr homosexuală. O singură declarație?

În societate zilnic o mulțime de oameni declară, unu este prinț, altul rege, dar nimeni nu este dacă nu are probe”, a mai spus Petru Corciun.

Tânărul militar ar fi fost supus hărțuirii în ultimele șase luni, după ce s-a aflat că este gay. El a declarat, pe o rețea de socializare, că la data de 10 noiembrie trebuia să se prezinte în unitatea militară, din concediu, lucru pe care refuză să-l facă. Acesta a spus că își asumă toată responsabilitatea pentru acțiunile sale.

Cazul a fost făcut public de activista civică Angelica Frolov, pe Facebook. Aceasta a menționat că tânărul ar fi cerut telefonul unui șef ca să vorbească cu iubitul său, iar conversația a fost înregistrată. Militarul nu a știut că este înregistrat.

Președinta Maia Sandu, care este și comandant suprem al forțelor armate va aborda cazul soldatului care a refuzat să revină în Armată, informează Unimedia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News