Un milionar a mărturisit care sunt situațiile când refuză să dea bacșiș: "A devenit o așteptare implicită și costisitoare"

Joi, 14 Decembrie 2023, ora 05:03
16562 citiri
Un milionar a mărturisit care sunt situațiile când refuză să dea bacșiș: "A devenit o așteptare implicită și costisitoare"
Client care verifică nota de plată FOTO Unsplash

Un milionar care a lucrat la McDonald's a împărtășit 3 situații în care refuză să dea bacșiș.

"Iată una dintre primele mele slujbe: lucram la McDonald's pentru 4 dolari pe oră, preparând burgeri în fața unei sobe încinse, în timp ce managerul meu mă certa pentru că nu eram destul de rapid.

Astăzi, sunt un milionar autodidact. Dar nu am uitat niciodată cât de grele sunt slujbele în servicii și vreau să fiu generos. În ultima vreme, însă, am observat că acordarea bacșișului nu mai este cu adevărat o demonstrație voluntară de recunoștință. A devenit o așteptare implicită - și una costisitoare".

"Trei lucruri pe care refuz să dau bacșiș"

"Poți schimba mentalitatea pentru a recompensa oamenii pentru servicii excelente, în timp ce îți protejezi în continuare finanțele. Deși unii ar putea să nu fie de acord, iată trei lucruri pe care refuz să dau bacșiș:

La un terminal de plată unde nu se oferă serviciu

Să zicem că mergi la mall și cumperi un produs de patiserie expus în vitrină. Angajatul folosește un clește pentru a pune produsul într-o pungă de hârtie maro, tastează costul în terminalul electronic și îl întoarce către tine.

Vezi opțiuni implicite de bacșiș de 15%, 20%, 25% sau fără bacșiș. De obicei, apăs butonul pentru fără bacșiș sau ajustez procentajul la ceea ce consider mai rezonabil.

Același lucru se aplică și pentru cafea, cu excepția cazului în care am dezvoltat o relație personală cu angajatul sau ei îți înseninează ziua în fiecare dimineață.

Ridicarea unei comenzi pentru luat la pachet

Una dintre situațiile mai stânjenitoare legate de bacșiș apare atunci când ajungi la un restaurant înainte ca comanda ta pentru luat la pachet să fie gata. În timp ce stai în picioare așteptând, s-ar putea să schimbi câteva vorbe cu persoana care lucrează acolo.

Când vine în sfârșit nota de plată, apare cuvântul "bacșiș" sub total. Ce faci?

Rar ezit să trag o linie orizontală peste câmpul de bacșiș. Dat fiind că nu s-a oferit niciun serviciu, nu trebuie să plătesc bacșiș. Nu ar trebui să dau bacșiș unui angajat doar pentru că zâmbește și spune "salut".

Acum, dacă ajung devreme la restaurant și barmanul mă întâmpină să iau loc, îmi toarnă un pahar de apă și îmi servește o porție de pâine cu unt, un mic bacșiș este potrivit.

Plata unui meseriaș pentru reparații la casă

Atunci când un instalator, electrician, contractor sau muncitor priceput vine la casa mea să repare ceva, chiar dacă oferă un serviciu, eu nu dau bacșiș.

Meseriașii adesea cer o taxă minimă de vizitare și un tarif pe oră. În funcție de zona în care locuiești, tariful pe oră poate fi de sute de dolari. Când îți prezintă factura, nu există nicio rubrică pentru bacșiș.

Desigur, dacă instalatorul meu reușește să repare o scurgere care m-a deranjat ani de zile, las un bacșiș generos!"

Ghidul meu de procente pentru bacșiș

"Regula mea generală este: cu cât apreciez mai mult serviciul, cu atât voi da un bacșiș mai mare. Nu am nicio problemă să nu las bacșiș unei persoane care oferă un serviciu slab, este insultătoare sau mă tratează prost.

Iată procentele mele generale pentru bacșiș:

0%: Serviciu OK, dar sub standardele normale (o așteptare lungă, uitarea unei comenzi)

15%: Linia de bază (serviciu bun, nimic deosebit)

20%: Serviciu excelent (furnizorul de servicii și/sau locația m-au făcut să mă simt bine pentru că am venit)

25%: Serviciu excepțional (au făcut mai mult decât era de așteptat, cum ar fi personalizarea unui tort special pentru ziua mea de naștere, acomodarea în ultimul minut, oferirea gratuită a unei băuturi sau a unui fel de mâncare)

30%: Atunci când o locație preferată a avut probleme sau a fost vandalizată sau jefuită"

Cele mai bune alternative la bacșiș

Sfatul meu atunci când pur și simplu nu îți poți permite să dai bacșiș sau să oferi atât cât se așteaptă este să recomanzi persoana sau afacerea altora. Cu cât vorbești mai mult despre asta, cu atât mai bine.

Un alt mod de a ajuta o afacere este să lași o recenzie pozitivă online. Cu cât este mai elogioasă recenzia, cu atât mai multă afacere va primi persoana sau locația respectivă. Este o modalitate excelentă de a-ți arăta aprecierea fără să-ți golești buzunarul", a explicat acesta într-un articol pentru cnbc.com.

Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Cursa pentru trimiterea de baterii de apărare antiaeriană în Ucraina a început împiedicat, scrie Politico, care anunță că Spania și Grecia refuză să urmeze exemplul Germaniei şi să...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#milionar, #bacsis, #refuz, #ghid, #procente , #stiri magazin