Miliardarii care vor o mulțime de copii superiori genetic. În interiorul mișcării ce dorește să preia „controlul evoluției umane”

Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 23:11
5290 citiri
Miliardarii care vor o mulțime de copii superiori genetic. În interiorul mișcării ce dorește să preia „controlul evoluției umane”
Miliardarul Elon Musk/ FOTO: CNN

Cei mai mari jucători ai industriei tehnologice au fost preocupați de moștenirile lor de ani de zile. În anii 2010, nebunia longevității a cuprins Silicon Valley și titani din industrie precum Jeff Bezos, 58 de ani, Sergey Brin, 49 de ani și Larry Ellison, 78 de ani, au băgat miliarde de dolari în companii de biotehnologie despre care credeau că i-ar putea ajuta să sfideze moartea.

Jeffrey Epstein a contactat oamenii de știință pentru a-și îngheța capul și penisul pentru a fi revitalizat sute de ani mai târziu, în timp ce se spunea că Peter Thiel, în vârstă de 55 de ani, ar fi căutat transfuzii de sânge de la tineri.

Cercetările anti îmbătrânire au avut un oarecare succes în a viza anumite boli, dar pe măsură ce Ellison și Bezos și alții miliardari ca ei îmbătrânesc, șansa de extindere radicală a vieții în timpul vieții lor devine mai puțin probabilă. Așa că unii se îndreaptă către alt lucru: descendența lor. Pentru oamenii care cred profund în ereditabilitatea genetică a trăsăturilor, transmiterea a ceea ce văd ca ADN-ul lor superior poate fi calea supremă spre influență.

Simone și Malcolm Collins, în vârstă de 36 de ani, și respectiv 35 de ani, sunt „pronataliști” și fac parte dintr-o mișcare liniștită, dar în creștere, care a cuprins cercurile bogate. Oameni precum familia Collins se tem că scăderea natalității în anumite țări dezvoltate, cum ar fi Statele Unite și cea mai mare parte a Europei, va duce la prăbușirea economiilor și, în cele din urmă, la prăbușirea civilizației. Este o teorie pe care Elon Musk a susținut-o pe contul său de Twitter, pe care Ross Douthat a apărat-o în paginile de opinie ale The New York Times și despre care Joe Rogan și miliardarul Marc Andreessen și-au bătut joc. De asemenea, este, în mod alarmant, folosit de unii pentru a justifica supremația albă în întreaga lume, scrie Insider.

Musk are 10 copii cunoscuți cu trei femei, este cel mai cunoscut pronatalist din lumea tehnologiei, deși neoficial. El nu și-a ascuns obsesia pentru Ginghis Han, conducătorul mongol din secolul al XIII-lea al cărui ADN poate fi încă urmărit la o parte semnificativă a populației umane.

Musk și-a folosit din ce în ce mai mult platforma publică pentru a susține cauza, postând pe Twitter de zeci de ori în ultimii doi ani despre amenințarea scăderii populației.

Elon Musk însuși a postat pe Twitter filmul „Idiocracy”, în care elita inteligentă încetează să mai procreeze, permițând celor neinteligenți să populeze pământul.

„Spre deosebire de ceea ce cred mulți, cu cât cineva este mai bogat, cu atât are mai puțini copii. Excepțiile sunt rare”, a scris el într-un alt tweet în luna mai. „Majoritatea oamenilor pe care îi cunosc au zero sau un copil.”

Musk se făcea ecoul unui argument susținut de Nick Bostrom care a scris că se teme că scăderea fertilității în rândul „indivizilor talentați intelectual” ar putea duce la dispariția „societății civilizate avansate”.

Căutările pe Google pentru „colapsul populației” au crescut în această vară, după ce s-a aflat că o angajată a lui Musk l-ar fi făcut tată de gemeni. Potrivit Națiunilor Unite, mai mult de un sfert din țările lumii au acum politici pronataliste, inclusiv beneficii pentru tratamentul infertilității și stimulente „bonus pentru bebeluși”. Între timp, o serie de noi startup-uri de tehnologie de reproducere asistată atrag investitori de renume precum Peter Thiel și Steve Jurvetson, alimentând o piață globală a serviciilor de fertilitate în care proiectele de cercetare vor ajunge la 78,2 miliarde de dolari până în 2025.

Genomic Prediction este una dintre primele companii care oferă PGT-P, un nou tip controversat de testare genetică care permite părinților care sunt supuși fertilizării in vitro să selecteze „cei mai buni” embrioni disponibili pe baza unei varietăți de factori de risc poligenici.

Dar pronatalismul este adesea asociat cu extremismul religios. Screeningul genetic și ipoteza de bază că unii oameni sunt mai buni decât alții, invită adesea la comparații cu experimentele naziste.

O sursă care a lucrat îndeaproape cu Musk timp de câțiva ani a descris această gândire drept nucleul ideologiei pronataliste a miliardarului. „Vorbește foarte serios despre ideea că averea ta este direct legată de IQ-ul tău”, a spus el. Sursa, care a vorbit cu condiția anonimatului, a mai spus că Musk i-a îndemnat pe „toți bogații pe care îi cunoștea” să aibă cât mai mulți copii.

Dacă oamenii de știință de la companii precum Conception reușesc să creeze embrioni viabili din celule stem, ei ar putea, teoretic, să producă un număr masiv. În combinație cu un screening genetic îmbunătățit, părinții ar putea alege copilul „optim” dintr-un bazin mult mai mare. Există o seducție în aceste idei. Este vorba de preluarea controlului asupra evoluției umane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Joe Biden este ridiculizat în SUA, după ce a povestit istoria unui unchi despre care susține că a fost "devorat de canibali"
Preşedintele american Joe Biden a provocat stupoare, joi, 16 aprilie, după ce a povestit despre unchiului său, despre care presupune că a fost devorat de canibali în Noua Guinee în timpul...
Ce mașini conduc mogulii tehnologiei și internetului: De la autoturisme strălucitoare la berline mai modeste
Ce mașini conduc mogulii tehnologiei și internetului: De la autoturisme strălucitoare la berline mai modeste
Mogulii tehnologiei cei mai de succes au multe lucruri în comun, dar gustul pentru mașini nu este unul dintre ele. Unii, precum guru-ul în AI Sam Altman, au colecții luxoase de McLarens și...
#miliardari, #elon mosk, #control, #evolutie, #civilizatie, #SUA, #embrioni, #tehnologie , #stiri externe
Comentarii
Poza dianatudor
dianatudor
rank 5
Poza JeanB
JeanB
rank 5
Pe Musk masa l-a facut in eprubeta