Neamtu: Ponta, diagnosticat xerox pozitiv, nu se poate rasti la UE

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 22:18
3323 citiri
Neamtu: Ponta, diagnosticat xerox pozitiv, nu se poate rasti la UE

Presedintele Noua Republica, Mihail Neamtu, ii cere premierului Victor Ponta, pe care il declara "diagnosticat xerox pozitiv", sa nu se mai "rasteasca" la Bruxelles, in conditiile in care Romania este "repetenta" la absorbtia de fonduri si nu are nicio proiectie a bugetului pe 2013.

Presedintele Noua Republica, Mihail Neamtu, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa la Arad, ca, prin afirmatiile "anti-europene din ultima vreme", premierul Victor Ponta arata ca "este incompetent si nu intelege dinamica negocierilor europene".

"Ponta isi permite sa creada ca are acelasi statut precum David Cameron, care este premierul Marii Britanii, un important centru financiar al lumii. In cazul Romaniei, puterea noastra de negociere este foarte mica, iar domnul Ponta, dar si domnul Corlatean, ar trebui sa-si aminteasca de faptul ca esecul lor deplin in incercarea de a transmite o imagine pozitiva in lume nu poate fi azi urmat de o inmuiere a genunchilor acestor lideri europeni", a spus Neamtu.

Liderul Noua Republica a afirmat ca ministrul de Externe, Titus Corlatean, "dupa ce a fost refuzat de ministrul de Externe al Frantei, de Casa Alba, poate sa mearga undeva in padurile din Covasna si sa asiste eventual la inmormantarea unor secui, ca sa fie sigur ca iredentistii nu ating pamantul patriei".

"Altceva nu vad ce poate face, in conditiile izolarii Guvernului actual in toata Europa", a spus Neamtu.

Ponta, repetent la capitolul absorbtiei fondurilor europene

Referitor la premier, liderul Noua Republica a spus ca "din punct de vedere academic, a fost diagnosticat xerox pozitiv, plagiatul sau fiind de notorietate internationala".

"Domnul Ponta trebuie sa inceteze sa mai fie ireverentios, incompetent si chiar isteric (in raporturile cu oficialii UE - n.red.). Stim ca nu ai voie intr-un club select sa te rastesti la cei care sunt cu adevarat performanti, tu fiind repetent la capitolul absorbtiei fondurilor europene si neavand nici proiectie bugetara pe 2013 (...).

In septembrie, absorbtia fondurilor europene in Romania a fost zero. Asa nu poti merge la Bruxelles, incruntat, rastit, indignat si sa dai cu pumnii in masa", a spus Mihail Neamtu, care a adaugat ca "retorica juvenila a premierului face rau Romaniei".

Premierul Victor Ponta a comentat, luni, faptul ca presedintele Traian Basescu se opune utilizarii dreptului de veto de catre Romania in Consiliu, el intreband, retoric, ce solutie are seful statului care sa fie mai inteligenta decat cea exprimata de premierii Cameron si Rajoy.

"Dar ce alta solutie inteligenta are domnul Basescu, atat timp cat au declarat ca propunerea domnului Van Rompuy este inacceptabila si va fi blocata prin veto atat primul ministrul al Marii Britanii cat si alti prim-ministri, ultimul care a facut-o ieri este primul-ministru Mariano Rajoy, al Spaniei. Deci, ce idee inteligenta, mai inteligenta decat alti prim-ministri are domnul Basescu?", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta declara, sambata, la Bistrita, ca propunerea presedintelui Consiliului European privind bugetul UE este cu 8 miliarde mai putin pentru Romania, "400 de euro mai putin pentru fiecare roman", iar Traian Basescu trebuie sa voteze impotriva acesteia.

"Propunerea lui Van Rompuy presupune o alocare cu 5 miliarde de euro pe coeziune si 3 miliarde euro pe politica agricola, mai putin decat ceea ce a propus CE", spunea Ponta.

"Inseamna 400 de euro mai putin pe fiecare dintre dumneavoastra din fonduri europene. Daca voteaza 'da' ne ia 400 de euro de la fiecare, daca voteaza 'nu' merge pe propunerea CE", sustinea premierul.

Presedintia a transmis duminica un comunicat in care arata ca presedintele Basescu "regreta in mod profund iresponsabilitatea declaratiilor unor oficiali si politicieni romani, care pun interesul lor electoral si personal mai presus de interesul national".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Mihail Neamtu Victor Ponta xerox pozitiv, #Victor Ponta Romania fonduri europene, #Neamtu Ponta Bruxelles , #Noua Republica