Neamtu, atac la Ponta: Paralela intre Nastase si Timosenko, perversitate si coruptie morala

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 17:32
2678 citiri
Neamtu, atac la Ponta: Paralela intre Nastase si Timosenko, perversitate si coruptie morala
Foto: Adevarul

Presedintele Noii Republici, Mihail Neamtu, a vorbit, marti, despre condamnarea la patru ani de inchisoare pentru coruptie a lui Adrian Nastase, sustinand ca este vorba despre o "sentinta curajoasa" a judecatorilor.

"Intr-o societate civilizata, judecatorii sunt respectati, cunoscuti si ascultati. In lumea occidentala, independenta magistratilor slabeste poftele tiranice ale politicienilor corupti.

Cu fiecare sentinta curajoasa, puterea judecatorilor intareste viitorul tarii si statul de drept. Prin condamnarea lui Adrian Nastase, Romania se desparte de modelul politic sud-american si revine la normalitate", a aratat Neamtu intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Adrian Nastase s-a intors la inchisoare - ce urmeaza pentru fostul premier

De asemenea, acesta considera ca paralela facuta de premierul Victor Ponta intre Adrian Nastase si fostul prim-ministru al Ucrainei, Iulia Timosenko, este "o forma de perversitate si coruptie morala".

"Asta face si relativismul etic al socialistilor: dizolva orice distinctie intre bine si rau, intre calai si victime. Incarcerarea lui Adrian Nastase a fost comparata cu detentia lui... Iuliu Maniu.

Ponta il compara pe Nastase cu Iulia Timosenko: Un condamnat politic, victima a lui Basescu (Video)

Victor Ponta, mai nou, vorbeste despre paralela intre fostul premier roman si Iulia Timosenko. E o forma de perversitate si coruptie morala orice asemanare intre procurorii DNA si procurorii Republicii comuniste. Dar cand propaganda a inlocuit nevoia de reflectie, totul e posibil", a subliniat Neamtu.

In plus, presedintele Noii Republici sustine ca atacul la adresa justitiei in urma condamnarii lui Nastase este lansat de "principalii beneficiari ai rasturnarii de regim politic in decembrie 1989".

Nastase, prima declaratie dupa condamnare: O decizie extrem de injusta, o razbunare murdara

"Ei vor sa distruga bazele unei mai vechi civilizatii. Judecatorii afirma pretutindeni in Occident suprematia legii si obligativitatea unui verdict pentru cei acuzati. La noi, inculpatii au mizat - incepand cu Ion Iliescu - pe amanarea verdictului. Crimele fondatoare din timpul Revolutiei raman si astazi fara faptas, chiar daca faptele sunt imprescriptibile", a adaugat Mihail Neamtu.

Contopirea pedepselor sa fie imposibila

Mai mult, acesta sustine ca ar vrea sa traiasca intr-o tara in care contopirea pedepselor sa fie imposibila, cel putin in cazul faptelor de coruptie.

"As vrea sa traiesc intr-o tara unde contopirea pedepselor sa fie imposibila, macar pentru actele de coruptie (care lovesc in interesul public, cetatenesc). De ce? Pentru ca la scoala am invatat cum 1 plus 4 egal 5. Niciodata 1 plus 4 nu face 3 (eventual cu suspendare).

Sistemul european e mai bland, mi se va spune. Aritmetica trebuie atunci declarata, impreuna cu toata matematica, drept stiinta nedreapta. Abia primeste un infractor o pedeapsa in Romania si apar tertipurile avocatesti menite sa diminueze efectele sentintei judecatoresti. In SUA, o tara democratica si prospera, cotcarul de lux Bernard Madoff a luat 150 de ani inchisoare", a conchis Neamtu.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Mihail Neamtu Adrian Nastase, #Mihail Neamtu condamnare Nastase, #Mihail Neamtu Victor Ponta , #Noua Republica
Comentarii