Acuzatii grave la adresa lui Mihail Neamtu: Isi elimina adversarii incomozi inainte de Congres

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 12:25
5263 citiri
Acuzatii grave la adresa lui Mihail Neamtu: Isi elimina adversarii incomozi inainte de Congres
Foto: Arhiva

Mihail Neamtu, presedintele Noua Republica, este acuzat din interiorul partidului ca isi elimina adversarii incomozi inainte de congresul la care va fi aleasa viitoarea conducere, care va avea loc in data de 28 iunie, la Arad.

"O noua sedinta a conducerii partidului in care ar fi trebuit sa se stabileasca conditiile de desfasurare a congresului din data 28 iunie a fost compromisa deliberat de echipa presedintelui Mihail Neamtu. Semnatarii manifestului "Mai e cineva aici!" au solicitat in repetate randuri reluarea sedintelor conducerii cu scopul de a stabili conditii corecte de desfasurare a competitiei interne.

Consideram ca blocarea premeditata a oricaror decizii privind congresul in forurile partidului confirma suspiciunile din organizatie si incercarile de influentare a rezultatului alegerilor", se arata intr-un comunicat remis vineri Ziare.com.

In comunicatul semnat, printre altii, de prim-vicepresedintele Liviu-Stefan Bargaoanu, Mihail Neamtu este acuzat ca are in plan eliminarea principalilor adversari, "pentru a nu avea niciun fel de emotii in privinta rezultatului alegerilor interne".

Printre argumentele invocate se numara faptul ca a fost ales deliberat Aradul ca loc de desfasurare a congresului, pentru a fi descurajata participarea unor delegatii, dar si excluderea sau marginalizarea unor contracandidati.

"Mihail Neamtu demonstreaza inca o data ca se preteaza la orice pentru a-si mentine functia de presedinte al partidului, indiferent cu ce costuri pentru organizatie sau imaginea Noii Republici. Canalele de comunicare ale partidului continua sa fie folosite pentru campania interna a unei singure echipe, in timp ce semnatariilor manifestului 'Mai e cineva aici!' le este restrictionat accesul la site, social media sau newsletter.

Vom continua sa denuntam public abuzurile echipei lui Mihail Neamtu in speranta ca in cele din urma vor fi asigurate conditii normale pentru desfasurarea competitiei interne. Daca Mihail Neamtu este deja un personaj compromis pe scena politica, nu vom permite ca acelasi lucru sa se intample si cu Noua Republica", se arata in comunicatul citat, care se incheie cu un apel la membrii partidului sa supravegheze desfasurarea alegerilor.

In urma cu trei saptamani, mai multi lideri ai Partidului Noua Republica (NR) au cerut organizarea unui congres extraordinar in care sa fie aleasa o noua conducere si acest proiect politic sa fie redresat, dupa esecul inregistrat la alegerile europarlamentare.

In Partidul Noua Republica se cere congres extraordinar. Mihail Neamtu acuzat de abuzuri

"Noua Republica nu este nici astazi o organizatie functionala. Nici o schema organizationala adoptata la nivelul conducerii nu a fost transformata in realitate. Majoritatea departamentelor exista doar pe hartie. Nici macar organismele de conducere nu reusesc sa aiba o activitate eficienta. Participarea unor lideri nationali sau locali la procesul decizional este descurajata in timp ce deciziile inconvenabile sunt anulate prin tot felul de tertipuri", acuzau atunci semnatarii unui manifest publicat pe site-ul Noua Republica, printre care se afla prim-vicepresedintele Liviu-Stefan Bargaoanu, precum si mai multi fosti si actuali vicepresedinti sau lideri de filiala.

"Principala amenintare la adresa proiectului este identificarea lui cu o singura persoana. Noi credem ca promovarea altor lideri ai Noii Republici in spatiul public este o conditie elementara de supravietuire a proiectului. Noi credem ca votarea si promovarea strategiei in organismele interne, in paralel cu sabotarea acesteia prin alte mijloace, denota un relativism si o iresponsabilitate incompatibile cu spiritul Noii Republici", acuzau semnatarii documentului.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Mihail Neamtu congres Noua Republica, #Neamtu contestat partid, #Neamtu adversari alegeri partid , #Noua Republica