Salutari de la Boldea, milioane de multumiri Olandei (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 22 Martie 2012, ora 19:25
13947 citiri
Salutari de la Boldea, milioane de multumiri Olandei (Opinii)
Foto: estiri.ro

"Asta este justitia in Romania? E de trait in Romania? Eu in Romania nu mai stau. Dupa ce am terminat, am si spus, nu vreau sa mai candidez, nu ma mai intereseaza politica, (...) vreau doar sa plec din Romania. (...)

Recomand tuturor romanilor, 'Plecati, fratilor, din Romania!', ca daca ajungeti pe mana sistemului judiciar, (...) riscam sa stam la puscarie pana se trezeste un domn judecator dimineata, bine relaxat, sa se apuce sa citeasca dosarul".

Ale cui banuiti ca sunt aceste cuvinte? Ati putea crede ca sunt ale deputatului Mihail Boldea, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave?

Oricat de ironic vi s-ar parea, ale lui sunt. Dupa vorba, dupa port, asa cum l-ati vazut pe toate posturile de televiziune repetandu-si pledoaria de mai sus, ati putea crede ca procurorii DIICOT il acuza de falsificarea unor hotarari judecatoresti pentru a pune mana ilegal pe case - monument, pe terenuri si apartamente, pe un parc si chiar pe sediul PSD din Galati?

E suficient sa iti arunci doar un ochi in dosarul intocmit pe numele deputatului si ramai masca. Un prejudiciu adus statului de cel putin un milion de lei, legaturi cu lumea traficantilor de carne vie, exploatarea unor copii si, culmea ironiei, o incercare de a-si tepui propriii colegi parlamentari din PDL.

Asta e magic in Romania - ca toate lucrurile care ar trebui sa te faca sa plangi in hohote sfarsesc prin a-ti smulge un zambet, daca nu cumva un ras isteric.

Un deputat e suspectat de fapte deosebit de grave, de criminalitate organizata, anunta ca pleaca din tara pe toate posturile TV, iar tot ce pot face procurorii e sa stea cu mainile incrucisate si sa priveasca la televizor cum "alesul" tine predici poporului? Raspunsul scurt e da, pentru ca legea il protejeaza.

Restul sunt discutii despre procedura, despre norme juridice incompatibile cu genul de criminalitate la care au ajuns tot mai multi parlamentari, despre un sistem politic tot mai corupt si in legatura tot mai stransa cu lumea mafiota si despre o justitie tot mai ineficienta in lupta cu criminalitatea.

Un exemplu perfect pentru a intelege de ce lupta disperata pe care autoritatile o duc intru indepartarea MCV si obtinerea indulgentei marilor puteri europene care inca ne tin departe de spatiul Schengen nu va avea un sfarsit fericit.

Mihail Boldea a fugit din tara la doar cateva ore dupa ce facuse turul televiziunilor, sambata dimineata, pe la punctul de trecere Giurgiu. Procurorii sustin acum ca l-ar fi monitorizat in permanenta, insa nu au putut interveni deoarece deputatul avea imunitate. Si ca din cauza asta ar fi putut sa plece de zece ori din tara pana la momentul in care i-a fost ridicata imunitatea parlamentara ca sa poata fi arestat.

Era clar pericolul de a pleca spre locuri cu care nu avem acorduri de extradare, cand deputatul se jura pe toate posturile ca vinde tot si pleaca.

Explicatiile procurorilor de acum frizeaza infantilismul, cu atat mai mult cu cat tot ei il cauta pe acasa sa-i dea mandatul de arestare dupa cinci zile de la fuga acestuia.

In cazul lui Mihail Boldea nici macar nu se mai pune problema coruptiei unui sistem, ci el tradeaza din nou racile Romaniei care nu au facut decat sa se accentueze odata cu trecerea timpului.

In loc sa facem progrese, daca tot visam sa fim respectati in Europa si tratati cu aceeasi masura, in mod egal, noi ne tot afundam in mocirla incompetentei infratite cu ticalosia.

Intr-un fel ar trebui sa-i multumim lui Boldea. El ne-a demonstrat inca o data de ce Olanda are dreptate, de ce trebuie sa ne vedem de lungul nasului si de ce speranta si dorinta nestavilita a politicienilor de a scapa de MCV nu tradeaza decat ticalosia cocotata pana la cel mai inalt nivel al statului.

Oare isi imagineaza cineva ca nimeni din PDL nu stia despre afacerile onorabilului domn Mihail Boldea, mai cu seama ca acestea se desfasoara din 2006, implica zeci de persoane si face parte dintr-o retea care implica servicii din administratia locala si centrala? Toti cei care au stiut nu-i sunt decat complici. Tot ei, cel mai probabil, s-au bucurat de sponsorizarile si donatiile generoase catre partid ale lui Boldea. Asta transforma complicitatea in ticalosie si coruptie.

Din nou, Olanda ar trebui sa primeasca milioanele noastre de multumiri si tot respectul unei tari paralizate de coruptie.

Cu speranta ca reactiile unor state precum Olanda, Franta sau Germania vor contribui vreodata la insanatosirea Romaniei, sa ne rugam sa nu isi schimbe gandul bun in ce ne priveste. Altfel, toate reformele noastre din justitie vor avea acelasi final ca si marele desant din vami de la inceputul lui 2011. O simpla operatiune de imagine cu sute de arestati, dar niciun vinovat.

In timp ce adevaratii spagari se bucura de imunitate, fie ea oficiala sau sub forma protectiei si complicitatii autoritatilor.

"Vamuiti bine!" ar trebui sa sune indemnul Olandei catre Romania. Altfel nu aveti nicio sansa sa intrati cu adevarat in randul lumii bune.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Mihail Boldea ancheta cercetare, #Boldea fugit tara Turcia, #Boldea coruptie PDL Romania , #ancheta