Procurorul general a cerut control la DIICOT, in cazul Boldea

Joi, 22 Martie 2012, ora 21:19
2603 citiri
Procurorul general a cerut control la DIICOT, in cazul Boldea
Foto: Antena 3

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a cerut control la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), in cazul deputatului Mihail Boldea, acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Kovesi vrea sa cerceteze daca procurorii DIICOT Galati au folosit in mod corect informatiile primite de la martori si Serviciul Roman de Informatii (SRI), conform Realitatea TV.

Anuntul vine in conditiile in care SRI a precizat, joi, ca lucreaza impreuna cu DIICOT la acest caz inca din 2008, iar Kovesi a spus ca nu vrea sa faca niciun repros nimanui.

Cazul Boldea: SRI a sesizat inca din 2008 autoritatile

Kovesi: DIICOT are idee unde este Boldea

Procurorul general investigheaza daca nu au existat scapari ale procurorului care s-a ocupat de instrumentarea acestui caz, in conditiile in care Boldea a reusit sa plece din tara, cu 4 zile inainte de ridicarea imunitatii in Parlament.

Boldea a fugit din tara: DIICOT a aflat dupa 4 zile si-i pune sechestru pe bani si case

Dupa ce decizia ICCJ va ajunge la DIICOT, politia il va da pe Boldea in urmarire internationala, dupa ce va contacta Interpolul.

Deputatul Mihail Boldea a ramas, marti, fara imunitate parlamentara, in urma votului din Camera Deputatilor. Boldea este acuzat de fals, uz de fals si inselaciune. Potrivit procurorilor, el facea parte dintr-o grupare de 22 de persoane, care a prejudiciat statul de aproape doua milioane de euro in Galati.

Deputatul a parasit Romania, sambata, pe frontiera terestra, ajungand in Turcia. Insa de pe aeroporul din Ankara, procurorii i-au pierdut urma, ei mentionand ca acesta a plecat catre "o destinatie necunoscuta".

El a primit, joi seara, mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, in lipsa.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#procuror general ancheta DIICOT, #ancheta DIICOT Mihail Boldea, #procuror general DIICOT Boldea , #arestat