Procurorii cer ridicarea imunitatii deputatului Boldea

Sambata, 17 Martie 2012, ora 12:07
1227 citiri
Procurorii cer ridicarea imunitatii deputatului Boldea
Foto: Romania Libera

Procurorii de la DIICOT Galati au solicitat Ministerului Justitiei ridicarea imunitatii deputatului Mihail Boldea, despre care se spune ca facea parte dintr-un grup infractional organizat specializat in actiuni de inselaciune, care a provocat un prejudiciu de un milion de euro.

Ministerul Justitiei trebuie sa trimita la randul sau catre Camera Deputatilor o solicitatre de ridicare a imunutatii demnitarului, altfel acesta nu poate fi judecat, informeaza Romania TV.

Retineri in dosarul de inselaciune in care este implicat si deputatul Mihail Boldea

Boldea a fost audiat vineri la DIICOT Galati in legatura cu acest dosar in care mai sunt cercetati un subprefect si un fost candidat la europarlamentare.

Ancheta a inceput in 2009 cand politistii de la Crima Organizata s-au sesizat din oficiu in legatura cu mai multe inselaciuni cu terenuri si apartamente.

Persoanele acuzate identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale din Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului.

Deputat acuzat pentru inselaciune si fals - vezi pe cine trage dupa el in ancheta

Deputatul Boldea a declarat ca nu are nicio treaba cu aceste lucru si ca este implicat doar pentru ca a fost in trecut avocat al persoanelor cercetate.

"Vorbim de situatii din 2006-2007, cand eu eram avocat penalist, dar e vorba si despre un caz din 2009. La mine vin clienti si eu le spuneam 'putem face asta si asta' si mergeam in instanta la proces. Sa va dau un exemplu: in 2009 a venit la mine un domn si mi-a spus ca are de recuperat 40 de miliarde de la o firma. Am mers la proces cu firma respectiva, am castigat, la apel a castigat cealalta parte. Aici procurorul m-a incadrat la tentativa de inselaciune.

Sau alta situatie: un client mi-a dat procura sa vand un imobil, l-am vandut catre o agentie imobiliara, iar persoana ce a cumparat a vandut din nou dupa un timp. Pai ce treaba am eu?", a spus deputatul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#procurori ridicare imunitate Boldea, #imunitate deputat Boldea, #Boldea cercetat inselaciune , #stiri Mihail Boldea