Noi sperante pentru Boldea: Fostul deputat ar putea fi eliberat (Video)

Joi, 13 Iunie 2013, ora 14:28 917 citiri
Foto: Arhiva

Curtea de Apel Iasi a decis ca fostul deputat Mihail Boldea poate fi judecat in libertate in dosarul in care este acuzat de fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro, decizia nefiind definitiva.

Judecatorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iasi, a decis sa inlocuiasca masura arestarii preventive in cazul lui Mihail Boldea cu cea a obligarii de a nu parasi tara, admitand solicitarea formulata de avocatul acestuia la termenul de miercuri din dosarul in care fostul deputat este judecat.

Decizia instantei nu este definitiva, putand fi contestata cu recurs de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) la instanta suprema.

Fostul deputat Mihail Boldea, aflat in inchisoare, a ajuns la spital

Curtea de Apel Iasi a decis si in 19 aprilie sa-l puna in libertate pe fostul deputat Mihail Boldea, motivand ca a stat arestat mai bine de un an, nu are antecedente penale si nu reprezinta un pericol pentru ordinea publica. Totodata, instanta a apreciat ca a scazut riscul ca Mihail Boldea sa influenteze martorii si partile vatamate din dosar.

Procurorii DIICOT au contestat atunci decizia Curtii de Apel Iasi, iar pe 26 aprilie, instanta suprema a admis recursul, fostul deputat ramanand in continuare in arest.

Mihail Boldea a fost trimis in judecata, in stare de arest, la sfarsitul lunii iunie 2012, de catre procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galati, pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro. Alaturi de Boldea, in dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Constant
rank 5
Nu a furat destul? A avut maniere galante cu "corpul" judecatoarei?