Mihail Boldea s-a predat - avocatul face recurs la arestarea preventiva

Luni, 26 Martie 2012, ora 19:11
1757 citiri
Mihail Boldea s-a predat - avocatul face recurs la arestarea preventiva
Fotomontaj: Ziare.com

Avocatul lui Mihail Boldea a declarat ca, dupa revenirea clientului sau in tara, intentioneaza sa atace cu recurs masura de arestare preventiva emisa pe numele deputatului.

"Dupa revenirea clientului meu in tara, facem recurs la masura de arestare preventiva. As merge pe un argument solid, anume ca propunerea de arestare preventiva este practic nula. I s-au incalcat drepturile de aparare, de a lua la cunostinta aceasta propunere si de a fi audiat ca inculpat", a declarat avocatul George Moloman, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Avocatul, angajat din 22 martie, a precizat ca a fost contactat de Boldea, care i-a transmis ca incearca sa revina "cat mai curand in Romania", pentru a-si dovedi nevinovatia.

Mihail Boldea s-a predat

"Este in favoarea lui. Poate obtine circumstante atenuante pe parcursul anchetei penale", a comentat Moloman, referindu-se la predarea lui Boldea la consulatul din Nairobi, Kenya.

Cand se va intoarce Boldea in tara?

Potrivit avocatului, este "mai complicat" ca autoritatile romane sa aranjeze intoarcerea in tara a deputatului, invocand faptul ca nu exista zbor direct Kenya-Romania. De asemenea - a adaugat avocatul - trebuie ca autoritatile sa faca demersurile pentru transferarea lui Boldea in regim special de retinere.

"Marti sau miercuri, in functie de cum va gasi bilet, se va intoarce in tara", a mai declarat avocatul.

Deputatul fugar Mihail Boldea, acuzat de fapte grave de inselaciune si constituirea unui grup infractional, s-a predat, duminica seara, la consulatul din Nairobi, Kenya.

Boldea povesteste cum a plecat din Romania

Acesta fusese dat in urmarire internationala, vineri dimineata. Masura a fost luata dupa ce Boldea a parasit tara, 17 martie, pe frontiera terestra, dupa care pe numele sau a fost emis un mandat de arestare preventiva in lipsa.

In mai multe interventii telefonice din ultimele zile, Boldea a adus acuzatii grave procedurilor utilizate de procurori in dosarul sau, sustind chiar si ca ar fi fost batut in sediul DIICOT Galati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Mihail Boldea recurs arestare, #Boldea predat Kenya, #Boldea arestat recurs avocat , #arestat