Mihail Boldea s-a predat

Luni, 26 Martie 2012, ora 16:56
7778 citiri
Mihail Boldea s-a predat
Fotomontaj: Ziare.com

Deputatul fugar Mihail Boldea, acuzat de fapte grave de inselaciune si constituirea unui grup infractional, s-a predat la consulatul din Nairobi, Kenya.

Potrivit unor surse judiciare citate de TVR Info, Boldea s-ar fi prezentat la consulatul Romaniei si urmeaza sa fie trimis in tara cat de curand.

Avocatul acestuia, George Moloman, a confirmat informatia, precizand ca deputatul se afla, de 16 ore, in custodia autoritatilor romane din Kenya. Aparatorul deputatului fugar a precizat ca Boldea va ajunge, cel tarziu miercuri, inapoi in Romania.

"Este in favoarea lui. Poate obtine circumstante atenuante pe parcursul anchetei penale", a completat Moloman. Potrivit acestuia, Boldea nu ar fi vrut sa riste sa fie detinut in sistemul penitenciar din Kenya, asa ca a preferat sa se puna la dispozitia autoritatilor romane.

Boldea: Sunt intr-o locatie safe

Mihail Boldea a declarat, intr-o interventie telefonica la postul de televiziune Digi 24, ca momentan se afla intr-un loc sigur, pe teritoriul romanesc din Kenya.

"Am intrat pe Internet, am luat numarul domnului consul de aici, m-a dus intr-o locatie 'safe' pentru securitatea mea. Nu m-am ascuns, nu m-a fugarit nimeni", a precizat Boldea.

Deputatul a adaugat ca a plecat din Romania cu pasaportul turistic, "ca un cetatean oarecare", mentionand ca nu i s-a spus ca "trebuie sa stea acasa". "Daca voiau, puteau sa-mi ia pasapoartele, s-a aparat deputatul.

Acesta a precizat ca va veni in tara cu o cursa de linie, insotit de autoritati. "Biletele de avion le voi cumpara eu personal, am bani la mine (...) Ma intorceam oricum in tara peste noua zile", a subliniat Boldea.

Totodata, deputatul a reiterat acuzatiile indreptate spre DIICOT Galati, denuntand practici abuzive ale procurilor, carora le-a reprosat ca "imi macelaresc familia si imi terorizeaza secretara".

Valentin Boldea, fratele deputatului, a declarat, la TVR Info, ca a aflat din presa cele mai noi informatii legate de acest caz. "Nu am tinut legatura cu fratele meu, am aflat de la televizor ca s-a predat", a spus Valentin Boldea.

"Nu e prima data cand pleaca fara sa anunte: fiecare are viata lui privata, chiar daca suntem frati, nu trebuie sa anuntam toate plecarile, fiecare are viata lui personala si profesionala. Ne intalnim, ca orice familie, de sarbatori", a adaugat fratele mai mare al deputatului.

Acesta a accentuat ca "dupa cum il cunosc, si pot sa va certific asta, cand promite ceva se tine de cuvant", amintind ca fratele sau a anuntat, de mai multe ori in ultimele zile, ca se va intoare in tara.

Boldea a contestat din nou si modul in care i-a fost ridicata imunitatea. "Comisia juridica trebuia sa imi dea cinci zile termen sa imi expun punctul de vedere. (...) olegilor parlamentari le doresc un singu lucru: sa treaca si ei prin ce trec eu, la cate intelegere au aratat fata de mine", a conchis deputatul.

Boldea: Ma predau la consulat si ma intorc in tara

Mihail Boldea declarase, duminica seara, ca intentioneaza sa se predea.

"Am luat decizia de a ma preda la consulatul din Nairobi (capitala Kenyei), pentru a mi se face formele consulare si, impreuna cu consulul, sa imi iau bilet de avion si sa revin in tara. Am nevoie de hartii de insotire in conditiile in care sunt dat in urmarire internationala", a anuntat Boldea, duminica, in direct din Kenya, la Romania TV.

Totodata, presedintele Traian Basescu a mentionat, in cadrul unei conferinte de presa de la Palatul Cotroceni, ca Boldea este "perfect localizat" si in orice moment "se poate declansa operatiunea de retinere a lui".

Seful statului a mai avertizat ca nu este nici in interesul deputatului, nici in cel al autoritatilor romanesti ca Boldea sa fie retinut pe teritoriul altui stat.

Mihail Boldea a fost dat in urmarire internationala

Deputatul Mihail Boldea a fost dat in urmarire internationala, vineri dimineata.

Masura a fost luata dupa ce Boldea a parasit tara sambata, 17 martie, pe frontiera terestra, iar ulterior pe numele sau a fost emis un mandat de arestare preventiva in lipsa.

Boldea este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Mihail Boldea predat, #Boldea fugit tara predat, #Boldea predat consulat Nairobi , #arestat