Mihail Boldea ramane in arest, a decis ICCJ

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 13:53
1564 citiri
Mihail Boldea ramane in arest, a decis ICCJ
Foto: Arhiva

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins miercuri, ca inadmisibila, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de deputatul Mihail Boldea.

Magistratii ICCJ au decis, pe 22 martie, emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele lui Mihail Boldea, iar pe 27 martie instanta suprema a confirmat mandatul.

In 2 aprilie, completul de cinci judecatori al instantei supreme i-a respins ca nefondat recursul fata de arestarea preventiva pentru 30 de zile. Boldea a sustinut, atunci, in fata instantei, ca "nimic nu este real" din acuzatiile care i se aduc si ca, la momentul arestarii, era "unul din cei mai buni avocati din Galati".

"Acuzatiile care mi se aduc in actele de ancheta sunt facute sa ma puna intr-o lumina negativa. (...) Este razboiul procurorului Carare cu mine. Inca din anul 2011 am luat la cunostinta de modul defectuos in care se face ancheta", a mai spus Boldea.

Mihail Boldea le-a cerut atunci magistratilor sa nu-l mai trimita in arest, unde, intr-o celula de patru metri patrati, sta alaturi de un asasin, un traficant de groguri si un proxenet. "Va implor! Nu ma trimiteti in boxa aia din nou", i-a implorat deputatul pe magistrati.

Boldea este acuzat de constituirea unui grup organizat prin care ar fi dat mai multe tunuri imobiliare, dar si de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, urmare a faptului ca ar fi incercat sa dea o teapa de un milion de euro unei firme. Alaturi de deputat sunt cercetati avocata Mihaela Bolboceanu, fosta subprefecta a Galatiului Aurica Luchiniuc, secretara sa, Elena Petrea, precum si mai multi colaboratori: Bogdan Alexandru Boza, Stefan Lazar, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si Tudorel Vranceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Boldea ramane arest, #Boldea cerere respinsa eliberare arest , #arestat