Mihail Boldea, din nou in fata judecatorilor

Joi, 07 Iunie 2012, ora 09:31 1756 citiri

Mihail Boldea va ajunge din nou in fata judecatorilor in cursul zilei de joi in contextul in care procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) cer instantei prelungirea mandatului de arestare preventiva in dosarul in care deputatul este acuzat de inselaciuni imobiliare, atat pentru el cat si pentru ceilalti inculpati.

Boldea este arestat de mai bine de doua luni, iar anchetatorii il suspecteaza ca incearca sa zadarniceasca ancheta. Procurorii au cerut instantei supreme prelungirea mandatului de arestarea pentru Mihail Boldea cu 19 zile, iar pentru ceilalti inculpati au solicitat alte 30 de zile de arest, transmite Digi 24.

Deputatul Boldea ramane in arest inca 30 de zile, a decis instanta suprema

Cererea a fost facuta dupa ce anchetatorii au conexat cele doua dosare pentru ca Mihail Boldea sa fie judecat in acelasi lot cu ceilalti inculpati, impreuna cu care ar fi constituit un grup infractional. La ultima prelungire, deputatul sustinea ca nu exista probe impotriva lui.

Cu toate acestea, Boldea a ramas in arest. Acum anchetatorii sustin ca deputatul ar fi incercat sa influenteze martorii, iar in acest caz ar reprezenta un pericol pentru desfasurarea anchetei.

Boldea cere din arest indemnizatia de deputat

Procurorii au inceput urmarirea penala pe numele lui Mihail Boldea in data de 16 martie, sub acuzatia de inselaciuni imobiliare. La numai o zi, deputatul a fugit din tara. A fost dat in urmarire internationala si adus in Romania dupa 10 zile.

Desi Boldea a sustinut ca a plecat in vacanta, procurorii sunt de alta parere, mai ales ca interceptarile aratau ca voia sa practice avocatura in Kenya. Din data de 27 martie, Mihai Boldea este in arestul Politiei Galati.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News