Mihail Boldea a plecat din Romania pe 17 martie

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 19:40
6065 citiri
Mihail Boldea a plecat din Romania pe 17 martie

Deputatul Mihai Boldea a parasit Romania in data de 17 martie, a anuntat miercuri DIICOT, precizand ca a solicitat mandat de arestare in lipsa pe numele sau.

Boldea este cautat de oamenii legii, fiind acuzat de DIICOT Galati ca face parte dintr-un grup infractional organizat specializat in actiuni de inselaciune cu terenuri si apartamente, care a provocat un prejudiciu de un milion de euro.

Nu se stie insa daca Boldea a reintrat in tara.

"La data de 21 martie 2012, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati au solicitat Inaltei Curti de Casatie si Justitie, conform prevederilor art. 148 alin.1 lit. a si f din C. pr.pen., arestarea preventiva in lipsa a inculpatului Bolde Mihail, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, prev. de art. 7 al. 1 din Legea nr. 39/2003 si inselaciune cu consecinte deosebit de grave, prev. de art. 215 al. 1, 2, 3 si 5 Cod penal", se arata in comunicat.

"In motivarea solicitarii s-au retinut starea de pericol concret pentru ordinea publica raportat la gravitatea faptelor retinute in sarcina sa si existenta unor indicii temeinice potrivit carora inculpatul Boldea Mihail - deputat in Parlamentul Romaniei - se sustrage urmaririi penale".

Comunicatul continua: "Inculpatul a parasit teritoriul Romaniei, pe frontiera terestra, la data de 17 martie 2012, anterior datei de 20 martie 2012, data la care Camera Deputatilor a avizat, conform dispozitiilor art. 72 din Constitutia Romaniei si art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, cererea D.I.I.C.O.T. de incuviintare a perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii preventive a inculpatului".

"Dupa judecarea propunerii de arestare preventiva si in masura in care se va dispune admiterea cererii, procurorii D.I.I.C.O.T. vor solicita organelor abilitate, darea in urmarire generala si internationala a inculpatului Boldea Mihail", se incheie textul.

Marti, Parlamentul a votat pentru ridicarea imunitatii deputatului Mihai Boldea. Dupa ridicarea imunitatii, Boldea nu a fost gasit pentru declaratii nici la Bucuresti, nici la domiciliul sau din municipiul Galati. In cursul serii de marti, deputatul a fost cautat acasa de politie.

Pentru ca oamenii legii nu l-au gasit, i-au lasat o citatie prin care il anunta ca trebuie sa se prezinte, miercuri, la sediul DIICOT Galati.

De asemenea, miercuri dimineata, in jurul orei 7:00, Boldea a primit si o citatie din partea DNA, pentru a se prezenta la Serviciul teritorial Galati al Directiei Nationale Anticoruptie.

Procurorii de la DIICOT Galati au solicitat Ministerului Justitiei ridicarea imunitatii deputatului Mihail Boldea pe care il acuza ca face parte dintr-un grup infractional organizat specializat in actiuni de inselaciune cu terenuri si apartamente, care a provocat un prejudiciu de un milion de euro.

Persoanele acuzate in acest dosar identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale din Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului. Printre altii, si un batran cu handicap a acuzat gruparea Boldea ca i-ar fi luat casa.

Boldea neaga ca ar fi facut ceva ilegal si sustine ca singura sa legatura pe care o are cu acest caz e ca a fost avocatul persoanelor implicate in acesta. 6 din cele 8 persoane implicate in acest caz au fost deja arestate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mihai Boldea plecat Romania, #Mihai Boldea iesire Romania, #Mihai Boldea cautat , #ancheta