De ce nu l-au tinut pe Boldea in tara - Kovesi: Daca Parlamentul ne dadea avizul in 6 luni...

Vineri, 23 Martie 2012, ora 15:07
2435 citiri
De ce nu l-au tinut pe Boldea in tara - Kovesi: Daca Parlamentul ne dadea avizul in 6 luni...
Foto: Digi 24

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a subliniat, vineri, ca anchetatorii au dovedit operativitate in tot ce a insemnat avizul de retinere, arestare preventiva si perchezitie in cazul deputatului Mihail Boldea.

In aceeasi ordine de idei, Kovesi a propus un exercitiu de imaginatie si a explicat ca, daca Parlamentul si-ar fi dat avizul privindu-l pe deputatul Boldea in 6 luni, nu crede ca ar fi reusit sa fie tinut in Romania atat, chiar si daca s-ar fi cerut interdictia de parasire a tarii.

Basescu: Boldea e in Kenya. Il vom gasi si in gaura de sarpe

"Procurorul de caz a considerat ca o singura masura de monitorizare este suficienta pentru a vedea ce se intampla. Oricum, si daca ar fi avut filaj, si daca ar fi fost dat in consemn la frontiera, tot nu-l putea opri sa plece din tara pentru ca nu avea acel aviz. S-a cerut acel aviz, luni dimineata. A fost solicitat de catre DIICOT, la 8.30 a fost pe biroul meu, iar dupa doua ore l-am inaintat mai departe.

Noi perchezitii la Boldea: Sechestru pe masina de spalat

A fost operativitate in tot ce a insemnat acest aviz, inclusiv Parlamentul, care s-a pronuntat in 24 de ore. Daca Parlamentul s-ar fi pronuntat in 6 luni, nu stiu daca am fi putut sa-l tinem in tara 6 luni. Si orice masura maxima de interdictie de a parasi tara este de 6 luni. Daca dura avizul 8 luni de zile, va intreb si eu... Cum l-ar fi tinut?", a explicat Kovesi.

Totodata, Laura Codruta Kovesi a facut o paralela intre cazul Boldea si alte doua cazuri, Sorin Ovidiu Vintu si Catalin Voicu: "In cazul Vintu, am dispus sa nu paraseasca tara si am fost acuzati ca nu vrem sa-l arestam. In cazul Voicu, am dat interdictia de a parasi tara".

Toader, despre Boldea: Am incercat ca in Biblie sa-l facem sa renunte la ratacire

Boldea, in Kenya: Poate fi adus si fara acord de extradare

Cele mai noi informatii privind tara in care a fugit Mihail Boldea au fost date de catre presedintele Traian Basescu, prezent, vineri, la bilantul pe 2011 al Serviciului Roman de Informatii (SRI): "E in Kenya acum, nu stiu unde va fi diseara (...) Il vom gasi si in gaura de sarpe".

Pe de alta parte, chiar daca Romania nu are acord de extradare cu Kenya, procurorul general sustine ca Mihail Boldea poate fi adus in tara si fara acord de extradare.

"Nu este nevoie de tratat de extradare, este suficient sa se aplice un principiu de reciprocitate", a accentuat Kovesi, adaugand ca nici cu Indonezia nu exista un tratat de extradare, insa aducerea in tara a lui Nicolae Popa a fost totusi rezolvata.

Nu in ultimul rand, intrebata unde, mai exact, se afla Mihail Boldea, Kovesi a spus ca daca dezvaluie numele strazii si numarul, e clar ca autoritatile trebuie sa-l caute in alt loc.

"Daca va dau si numarul si strada, atunci va trebui sa-l cautam in alt loc", a subliniat procurorul general al Romaniei, potrivit careia demisia procurorului de caz nu ar rezolva in niciun fel cazul Boldea pentru ca "nu vorbim de o fuga, ci de o plecare legala".

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Laura Codruta Kovesi Mihail Boldea, #Kovesi Boldea aviz Parlament, #Mihail Boldea fugit Romania , #arestat