Fostul subprefect de Galati a primit mandat de arestare in dosarul Boldea

Miercuri, 28 Martie 2012, ora 11:03
1992 citiri
Fostul subprefect de Galati a primit mandat de arestare in dosarul Boldea

Cele sase persoane arestate preventiv in dosarul Boldea raman in arest, dupa ce recursul lor a fost respins de Inalta Curte de Casatie si Justitie, magistratii instantei supreme dispunand in plus arestarea preventiva a Auricai Luchiniuc, fost subprefect de Galati.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au judecat, marti, recursul in cazul celor din "lotul Boldea" si au admis in parte recursul DIICOT, dispunand arestarea pentru 30 de zile a Auricai Luchiniuc. Aceasta a ajuns marti seara la Galati, dupa recurs, iar miercuri ar urma sa intre in arest.

De asemenea, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursurile celorlalti sase arestati care au contestat decizia Curtii de Apel Galati.

Singura persoana care va fi cercetata in libertate este avocata Mihaela Bolboceanu, potrivit deciziei luate marti noapte de instanta suprema.

In data de 17 martie, sase persoane dintre cele opt retinute in dosarul deputatului Mihail Boldea au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, iar alte doua au interdictie de a parasi localitatea, decizia fiind luata de magistratii Curtii de Apel Galati.

In acest caz au declarat recurs atat procurorii, care contesta decizia instantei de a lasa in libertate pe fostul subprefect Aura Luchiniuc si pe avocata Mihaela Bolboceanu (care face parte din cabinetul de avocatura al lui Mihail Boldea), dar si partile care au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Potrivit procurorilor, membrii gruparii identificau terenuri si imobile, situate in zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate in vederea confiscarii speciale in cauze penale, pe care le treceau in proprietatea altor membri ai grupului.

In acest scop, invinuitii au folosit hotarari judecatoresti falsificate sau pronuntate in baza unor acte false, respectiv hotarari arbitrale, pronuntate in fals, potrivit procurorilor DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, cea de-a treia metoda folosita de membrii gruparii se refera la substituirea de persoane. Membrii gruparii instrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate in care obtineau beneficii financiare substantiale.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala depaseste suma de un milion de euro, prin raportare la un numar de noua imobile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#subprefect Galati mandat arestare, #Aurica Luchiniuc mandat arestare, #Mihail Boldea arestat, #Mihail Boldea ancheta , #ancheta