Fostul deputat Mihail Boldea, condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 16:55 8839 citiri
Foto: Camera Deputatilor

Magistratii Curtii de Apel Brasov l-au condamnat vineri la sase ani de inchisoare cu executare pe fostul deputat de Galati Mihail Boldea.

Sentinta nu este definitiva si poate fi contestata in termen de 10 zile de la primirea acesteia, a precizat purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Brasov, judecatorul Razvan Dicu.

Arest pentru studii: Abia eliberat, Mihai Boldea si-a luat doctoratul - vezi pe ce tema

Decizie definitiva in cazul procuroarei care ii dadea lui Boldea informatii din dosare DNA

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe fostul deputat Mihail Boldea pentru mai multe fapte de coruptie, printre care si santaj si spalare de bani.

In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Costache Rosca, fost Rosca Caloenescu, prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, Valentina Cojocaru si Matei Oprea, administratori la SC Fitoplant 2007 SRL Bucuresti, Mircea Marosy, administrator la SC Delconi SRL si SC Derek 1 SRL Galati, Ionel Mihaila, persoana fizica autorizata la Cabinetul individual de contabilitate "Mihaila Ionel" Galati.

Fostul deputat Mihail Boldea a fost eliberat (Video)

Fostul deputat Mihail Boldea, pus in libertate

DNA sustine ca, in perioada mai 2000 - mai 2007, Matei Oprea, de profesie pilot aeronave, si Valentina Cojocaru, in calitate de asociati si administratori ai SC Fitoplant si ulterior ai SC Fitocom Serv, s-au asociat in scopul savarsirii de infractiuni, avand ca rezultat obtinerea in mod fraudulos a suprafetei de 39,61 ha, situata in extravilanul comunei Vanatori, jud. Galati, apartinand SC Aviatia Utilitara Tuzla SA, in vederea valorificarii acestui teren.

Acestia au fost sprijiniti in demersurile lor de Mihail Boldea, Mircea Marosy si Costache Rosca, acesta din urma inlesnindu-le dobandirea si valorificarea prin dezmembrare a terenului. Prejudiciul stabilit in acest caz este de peste 21 milioane euro.

Mihail Boldea a fost ales deputat PDL in anul 2008, facand parte din aceasta formatiune politica pana in anul 2011 si din Parlament pana in luna septembrie 2012. De asemenea, s-a aflat in detentie aproape un an si jumatate, in perioada 2012-2013.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
MosGerila
rank 5
un cetatean european
rank 5
Putini, foarte putini pentr un membru PDL, cloaca hotilor si