Fostul deputat Boldea afla daca iese de dupa gratii

Joi, 20 Iunie 2013, ora 10:53 651 citiri

Fostul deputat Mihai Boldea ar putea iesi din arest, dupa mai bine de un an petrecut in spatele gratiilor.

Curtea de Apel Iasi a decis ca acesta poate fi judecat in libertate, in dosarul in care este acuzat de fraude imobiliare. Recursul procurorilor se judeca, joi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Noi sperante pentru Boldea: Fostul deputat ar putea fi eliberat

Curtea de Apel Iasi a decis in 19 aprilie sa-l puna in libertate pe fostul deputat Mihail Boldea, motivand ca a stat arestat mai bine de un an, nu are antecedente penale si nu reprezinta un pericol pentru ordinea publica. Totodata, instanta a apreciat ca a scazut riscul ca Mihail Boldea sa influenteze martorii si partile vatamate din dosar.

Procurorii DIICOT au contestat atunci decizia Curtii de Apel Iasi, iar pe 26 aprilie, instanta suprema a admis recursul, fostul deputat ramanand in continuare in arest.

Curtea de Apel Iasi a decis din nou, pe 13 iunie, ca fostul deputat Mihail Boldea poate fi judecat in libertate in dosarul in care este acuzat de fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro, decizia fiind din nou atacata cu recurs.

A fost, astfel, pentru a doua oara cand magistratii decid eliberarea acestuia si tot pentru a doua oara procurorii ataca decizia cu recurs.

Mihail Boldea a fost trimis in judecata, in stare de arest, la sfarsitul lunii iunie 2012, de catre procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galati, pentru fraude imobiliare in valoare de aproximativ un milion de euro. Alaturi de Boldea, in dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News