Deputatul arestat Boldea ramane fara banii de la Parlament pentru ca nu-i poate ridica

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 17:48 1949 citiri
Foto: cdep.ro

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a decis, luni, ca deputatul Mihail Boldea, aflat in arest, sa nu mai primeasca indemnizatia de deputat. De asemenea, suma forfetara pentru biroul parlamentar va fi blocata la nivelul Camerei pana la solutionarea cazului acestuia in justitie, a anuntat secretarul Camerei, Dumitru Pardau.

Secretarul Camerei Dumitru Pardau a precizat, dupa sedinta conducerii Camerei, ca indemnizatia de parlamentar a lui Boldea nu poate fi ridicata, deoarece acesta este absent, fiind in arest, iar suma forfetara va fi blocata la nivelul Camerei Deputatilor pana la solutionarea cazului in justitie.

Comisia Juridica decisese, in 18 aprilie, ca deputatul Daniel Boldea putea primi in continuare indemnizatia de parlamentar, dar ca acesta nu va mai beneficia de suma forfetara, diurna de sedinta sau de masina de la Parlament.

Parlamentul i-a ridicat imunitatea lui Mihail Boldea in 20 martie, pentru a fi cercetat de catre procurori pentru fraude imobiliare.

Doua zile mai tarziu, judecatorii a emis un mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile.

Deputatul a fost adus din Kenya in 27 martie. Mihail Boldea se afla acum in arest preventiv, el fiind acuzat de inselaciune si constituire a unui grup infractional organizat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News