Cristian Diaconescu: Sunt chestiuni mult mai importante decat cazul Boldea

Sambata, 24 Martie 2012, ora 17:21
1277 citiri
Cristian Diaconescu: Sunt chestiuni mult mai importante decat cazul Boldea

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a afirmat, sambata, la Craiova, referitor la cazul deputatului Mihail Boldea, ca in politica externa sunt "chestiuni mult mai importante decat aceasta situatie".

Cristian Diaconescu, prezent sambata la intalnirea regionala a UNPR, la Craiova, a declarat ca "obligatiile legale ale Ministerului de Externe sunt cele de a primi elementele din mandatele de urmarire si de a le comunica statelor".

"Obligatiile legale ale Ministerului de Externe sunt cele de a primi elementele din mandatele de urmarire si de a le comunica statelor in cauza pentru ca aceste state sa ia masurile interne pe care le au in vedere. Este o legislatie foarte clara", a declarat Cristian Diaconescu.

Intrebat de jurnalisti daca considera ca Mihail Boldea se va intoarce in tara de bunavoie, ministrul de Externe a spus ca nu vrea sa faca comentarii.

"Eu cred ca avem, din punctul de vedere al politicii externe, chestiuni mult mai importante decat aceasta situatie. Acesta este punctul meu de vedere. Sunt in politica externa lucruri extrem de complicate in acest moment si va sunt recunoscator pentru interesul dumneavoastra pentru ele", a mai spus Diaconescu.

Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seara, arestarea preventiva in lipsa a deputatului Mihail Boldea, pe care il acuza de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave, cererea fiind judecata si admisa joi de instanta suprema.

Sechestru asigurator pe sase imobile ale lui Boldea

Procurorii Serviciului teritorial Galati al DIICOT au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui numar de sase imobile, respectiv doua apartamente si patru terenuri, din judetul Galati ale lui Mihail Boldea, se arata intr-un comunicat de sambata al institutiei.

In urma perchezitiei domiciliare care a avut loc vineri, procurorii au descoperit si ridicat mai multe ceasuri din aur si alte bunuri mobile de valoare ale lui Boldea.

Totodata, procurorii DIICOT au dispus indisponibilizarea a trei apartamente din municipiul Galati, apartinand invinuitului George Stefan Boldea, precum si a altor doua imobile, apartament si teren cu constructie, apartinand invinuitului Gheorghe Boldea si a unui apartament proprietatea invinuitei Mihaela Barabanciuc.

Procurorii au mai dispus instituirea sechestrului asigurator asupra sumelor de 130.000 de euro si 240.000 de lei, virate de Mihail Boldea in conturile bancare deschise pe numele a doi invinuiti, precum si asupra sumelor de bani apartinand deputatului, deschise la patru unitati bancare.

Mihail Boldea a fost dat in urmarire internationala, dupa ce instanta suprema a emis pe numele lui, in cursul zilei de joi, un mandat de arestare preventiva in lipsa, deputatul urmand sa fie cautat prin Interpol intrucat a iesit din tara sambata, iar apoi a plecat cu un avion din Turcia spre o destinatie initial necunoscuta.

Joi, procurorul general Codruta Kovesi, sugera ca deputatul Mihail Boldea s-ar preda, iar vineri acesta a transmis, prin mass-media, ca vine singur in Romania.

Deputatul Mihail Boldea a declarat, pentru gandul.info, ca se afla in Congo, ca avea deja programata plecarea, ca a comunicat in 16 martie procurorului de caz acest lucru si a transmis autoritatilor sa nu il caute, pentru ca saptamana viitoare va veni el in tara.

Vineri, procurorii DIICOT au instituit sechestru asigurator pe conturile a doi co-inculpati din dosarul in care Mihail Boldea este acuzat de inselaciune, conturi in care deputatul virase, cu o zi inainte de a pleca din tara, 185.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor citate, Mihail Boldea a virat cei 185.000 de euro in conturile celor doua persoane in urma cu o saptamana, in 16 martie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mihail Boldea arest, #Mihail Boldea Kenya, #Cristian Diaconescu Boldea , #arestat