Boldea ramane in arest: ICCJ i-a respins cererea de inlocuire a masurii

Marti, 01 Mai 2012, ora 11:16 1025 citiri
Foto: Arhiva

Deputatul Mihail Boldea ramane in arest, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) i-a respins cererea privind inlocuirea masurii preventive.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Mihail Boldea a cerut luni judecatorilor instantei supreme inlocuirea masurii arestarii preventive cu cea privind interdictia de a parasi tara.

Anterior, deputatul a mai cerut eliberarea din arest, prilej cu care le-a spus plangand magistratilor ca nu suporta regimul de detentie si ca vrea sa stea acasa.

In 18 aprilie, completul de cinci judecatori al ICCJ i-a respins parlamentarului recursul formulat impotriva respingerii cererii de eliberare provizorie sub control judiciar.

Mihail Bodea a sustinut atunci in fata instantei ca in opinia sa magistratii ICCJ i-au incalcat dreptul la libera petitionare, cat si cel la libertate si la siguranta, prevazut de art.5 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, atunci cand i-au respins prima data ca inadmisibila cererea de eliberare sub control judiciar. El a criticat faptul ca se afla in arest fara a sti pentru care dintre acuzatiile ce i se aduc s-a luat aceasta masura preventiva.

In 11 aprilie, instanta suprema a respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de deputat.

Magistratii ICCJ au decis, pe 22 martie, emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele lui Mihail Boldea, iar pe 27 martie instanta suprema a confirmat mandatul, politicianul fiind atunci incarcerat.

Deputatul este acuzat ca este liderul unui grup infractional care se ocupa cu inselaciuni imobiliare, prejudiciul fiind de peste 1,5 milioane euro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News