Boldea ramane in arest

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 17:25
1306 citiri
Boldea ramane in arest
Foto: exclusivnews.ro

Deputatul Mihail Boldea va ramane in arest, au decis, marti, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ). Ei i-au respins recursul formulat impotriva deciziei prin care i-a fost prelungit cu inca o luna mandatul de arestare preventiva.

Boldea a inaintat recurs dupa ce magistratii ICCJ au admis, pe 19 aprilie, cererea procurorilor DIICOT de prelungire cu o luna a duratei arestarii preventive, pe perioada 26 aprilie-25 mai.

ICCJ a decis, pe 22 martie, emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele lui Mihail Boldea, iar pe 27 martie instanta suprema a confirmat mandatul.

In 2 aprilie, completul de cinci judecatori al instantei supreme i-a respins ca nefondat recursul fata de arestarea preventiva pentru 30 de zile. Boldea a sustinut, atunci, in fata instantei, ca "nimic nu este real" din acuzatiile care i se aduc si ca, la momentul arestarii, era "unul din cei mai buni avocati din Galati". "Acuzatiile care mi se aduc in actele de ancheta sunt facute sa ma puna intr-o lumina negativa. (...) Este razboiul procurorului Carare cu mine. Inca din anul 2011 am luat la cunostinta de modul defectuos in care se face ancheta", a mai spus Boldea.

Deputatul le-a cerut atunci magistratilor sa nu-l mai trimita in arest, unde, intr-o celula de patru metri patrati, sta alaturi de un asasin, un traficant de droguri si un proxenet. "Va implor! Nu ma trimiteti in boxa aia din nou", i-a rugat deputatul pe magistrati.

Boldea este acuzat de constituirea unui grup organizat si de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, dupa ce ar fi dat mai multe tunuri imobiliare si ar fi incercat sa prejudicieze o firma cu un milion de euro.

Alaturi de deputat sunt cercetati avocata Mihaela Bolboceanu, fostul subprefect de Galati, Aurica Luchiniuc, secretara acesteia, Elena Petrea, precum si mai multi colaboratori: Bogdan Alexandru Boza, Stefan Lazar, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si Tudorel Vranceanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#respingere recurs Boldea ICCJ, #arest preventiv Boldea , #arestat