Boldea primea informatii din dosarele DNA de la procuroarea Aghenitei

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 08:07 3824 citiri
Foto: evz.ro

Procurorul Mihaela Aghenitei ii dadea lui Mihail Boldea informatii confidentiale din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galati si primea de la acesta "instructiuni si sfaturi" privind modul de actiune in anchete, fostul deputat indicandu-i frecvent numele unor persoane pe care sa le cerceteze.

Procuroarea Mihaela Aghenitei, de la Parchetul Tribunalului Braila, care a fost detasata temporar la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Galati si a trimis in judecata doua persoane pentru trafic de influenta, intr-un dosar in care fostul deputat Mihail Boldea a fost martor denuntator, este urmarita penal pentru favorizarea infractorului.

Inceperea urmaririi penale a fost dispusa in 22 martie de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galati.

Surse judiciare au declarat, marti, ca procuroarea Mihaela Aghenitei primea "in mod partinic si neverificat" informatii de la Mihail Boldea, "care incerca sa-si asigure un regim juridic favorabil in dosarul de crima organizata".

Potrivit informatiilor din dosarul in care Mihaela Aghenitei este cercetata pentru favorizarea infractorului, citate de sursele judiciare, procuroarea, "urmare a relatiei sentimentale", i-a dat lui Boldea informatii din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galati, "primind de la acesta instructiuni si sfaturi cu privire la modul de actiune si conduita pe care trebuia sa le adopte in cursul cercetarilor".

De asemenea, Boldea ii indica frecvent procuroarei Aghenitei numele unor persoane pe care trebuie sa le cerceteze ca urmare a denunturilor formulate de acesta, in scopul obtinerii unor adrese din partea Directiei Nationale Anticoruptie Galati catre instantele de judecata din care sa rezulte ca fostul deputat ar beneficia de dispozitiile legale referitoare la reducerea limitelor de pedeapsa atat in dosarul in care este judecat pentru inselaciune, la Curtea de Apel Iasi, cat si in cauzele instrumentate de procurorii DNA Galati, au precizat sursele citate.

Procurorul lui Mihail Boldea, perchezitionat de DIICOT (Video)

Din comunicatiile telefonice interceptate si inregistrate in cauza a rezultat ca Aghenitei, la cererea lui Boldea, a facut cercetari fata de anumite persoane indicate de acesta, care ii preciza si "prioritatile sale in ceea ce priveste persoanele care ar trebui cercetate", potrivit acelorasi surse.

DNA Galati are in lucru dosarul "Aviasan" in care Mihail Boldea are calitatea de invinuit, au mai aratat sursele citate.

Procurorarea Mihaela Aghenitei ii indica lui Boldea ce aparare sa invoce la prezentarea materialului de urmarire penala in cauza in care este cercetat de procurorii DNA Galati, potrivit surselor judiciare.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a anuntat marti ca Mihaela Aghenitei este urmarita penal pentru favorizarea infractorului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii