Boldea povesteste cum a plecat din Romania

Vineri, 23 Martie 2012, ora 21:39
4371 citiri
Boldea povesteste cum a plecat din Romania
Foto: Arhiva

Deputatul fugar Mihail Boldea, acuzat de fapte grave de inselaciune si constituirea unui grup infractional, a povestit, vineri seara, cum a plecat din Romania pe 17 martie.

Mihail Boldea a fost audiat, pe 16 martie, la sediul DIICOT Galati. "Sorin Carare (procurorul de caz - n. red) m-a condus atunci pe scari si eu i-am zis ca plec. 'Pleaca atunci!', mi-a zis el", a povestit Boldea la Antena 3.

"Am rugat un jandarm sa dau un telefon la un taxi si am plecat acasa. Am ajuns acasa, am aflat cine a fost retinut si a doua zi dimineata am plecat ca un cetatean cinstit", a continuat deputatul.

Acesta a subliniat ca a plecat din tara cu masina, pe la Giurgiu, si nu a folosit pasaportul diplomatic, ci pe cel turistic.

Boldea: Am bani la mine, pot sa rezist linistit doi ani

"Am iesit pe la Giurgiu, la turci am luat avionul la Nairobi, apoi autobuzul via Congo. Pai daca eu voiam sa fug imi aranjam ca sunt avocat. Imi aranjam si gata. Eu nu mi-am aranjat pentru ca nu vreau sa fug. I-am spus lui asta (Sorin Carare - n. red) ca plec. Si a spus: 'Pleaca!' Si am plecat. Eu nu am luat nimic, ca s-a vazut la perchezitii. Toate hainele mele sunt acasa, am doar hainele de safari aici. Punct. Am venit in Kenya. Am luat avionul pana in Nairobi si de acolo am avut bilet pana Malindi. Nu am ajuns in Malindi si am luat autobuzul. Eu sunt in Congo in safari", a mai povestit Boldea.

"Nu aveam nici o interdictie, nu m-am sustras de la nimic, nu aveam nici o obligatie sa stau in tara, nu aveam nimic nimic. Am plecat sambata, cu un prieten", a conchis deputatul.

Boldea si-a planuit fuga - a virat 185.000 de euro unor complici

Deputatul Mihail Boldea a fost dat in urmarire internationala, vineri dimineata.

Masura a fost luata dupa ce Boldea a parasit tara sambata, 17 martie, pe frontiera terestra, desi pe numele sau a fost emis un mandat de arestare preventiva in lipsa.

Daca va fi localizat, Boldea va fi retinut de autoritatile tarii in care se afla.

Boldea este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.

Mihail Boldea a fost dat in urmarire internationala

De asemenea, procurorii DIICOT au decis ca plecarea din localitate si din tara este neintemeiata. Ei au solicitat inca de miercuri seara mandat de arestare preventiva in lipsa pentru Boldea.

Dupa ce a fost dat in urmarire internationala, Boldea va putea fi extradat, in cazul in care va fi gasit si condamnat in Romania.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Mihail Boldea fugit tara, #Mihail Boldea cautat internationat, #Boldea fugit Romania Kenya , #arestat
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Omul a fost destept , daca nimeni nu l-a oprit el a plecat.