Boldea: Nu sunt in Kenya, sunt in Congo: Nu trebuie sa ma caute Basescu, vin eu

Vineri, 23 Martie 2012, ora 19:11
6147 citiri
Boldea: Nu sunt in Kenya, sunt in Congo: Nu trebuie sa ma caute Basescu, vin eu
Fotomontaj: Ziare.com

Mihail Boldea, acuzat de fapte grave de inselaciune si constituirea unui grup infractional, care e plecat pe 17 martie din tara, inainte de a-i fi ridicata imunitatea, ii transmite presedintelui Traian Basescu sa nu il mai caute, pentru ca se va intoarce singur in tara.

"Nu sunt in Kenya, sunt in Congo. Am venit cu avionul in Kenya si am plecat cu masina in Congo. Am intrat pe Internet si am vazut declaratiile lui Basescu. Nu trebuie sa ma caute ei, vin eu", a declarat deputatul pentru Gandul.

Cu toate ca Boldea sustine ca este in Congo, jurnalista a fost sunata de catre deputat de pe un numar de telefon cu prefix de Kenya.

Potrivit lui Boldea, procurorii stiau inca de pe 16 martie ca intentioneaza sa paraseasca tara.

Boldea, arestat in lipsa

"Sunt un om liber. Pe 16, m-am dus la DIICOT i-am zis procurorului ca plec si mi-a zis pleaca. M-au mai chemat si pe 23 decembrie si pe 24 am plecat la schi. (...) Aveam programata dinainte plecarea, dar nu m-a intrebat nimeni", a adaugat Boldea.

Acesta a asigurat ca se va intoarce in Romania saptamana viitoare, dupa ce seful statului a promis, vineri, ca autoritatile statului il vor cauta "si in gura de sarpe".

Mihail Boldea a fost dat in urmarire internationala

"Sunt in Congo. Vin singur in Romania saptamana viitoare. Imi caut bilete. Nu se poate asa ceva. Ce fac familiei mele... Tatalui meu, fratelui meu. Este un circ. In dosar nu exista niciun prejudiciu", a mentionat Boldea, adaugand ca imobilul pe care l-a donat tatalui sau nu trebuia era cumparat din 2005.

Deputatul fugar acuza ca dosarul sau este o "magarie" facuta de presedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Daniel Buda si pe presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

"O magarie, facuta de Roberta si de Buda. Trebuiau cinci zile, sa ma cheme si pe mine (la comisia juridica-n.r.) Este un circ tot dosarul asta. Despre ce vorbim? Falsuri? Este incredibil ce se intampla. Nu se poate asa ceva. Hotararile judecatoresti bune, nu conteaza ca un judecator le-a analizat. E un circ ce se face la televizor. Voi veni eu, nu sa ma caute ei" , a mai spus Boldea la sarsitul convorbirii prin telefon, care a durat opt minute.

Care a o fost traseul lui Boldea

Boldea a parasit tara, pe 17 martie, pe frontiera terestra, inainte ca pe numele sau sa fi fost emis un mandat de arestare preventiva. Deputatul ar fi plecat din Istanbul la Nairobi, duminica, pe 18 martie, cu o cursa Turkish Airlines.

O zi mai tarziu, pe 19 martie, fugarul a plecat din Nairobi spre statiunea Malindi cu o cursa Kenia Airways, potrivit Antena 3.

Deputatul Mihail Boldea a fost dat in urmarire internationala, vineri dimineata. Daca va fi localizat, Boldea va fi retinut de autoritatile tarii in care se afla.

Cautat si in gaura de sarpe

Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, ca deputatul Mihail Boldea, pentru care exista un mandat de arestare in lipsa, se afla in Kenya, dar ar putea pleca de acolo curand.

"Il vom gasi si in gaura de sarpe", a promis seful statului, aflat la sedinta de bilant a SRI pe 2011.

Basescu: Boldea e in Kenya. Il vom gasi si in gaura de sarpe

"E in Kenya acum, nu stiu unde va fi diseara. Ce va pot spune legat de acest caz - exista tentatia publica de a da vina pe procurori. Nu, cred ca a fost o neindemanare a procurorilor. Au avut 24 de ore sa faca 22 de perchezitii judiciare, sa audieze 20 de oameni, sa faca referat de arestare pentru doi dintre ei.

E clar ca au putut sa greseasca. E clar ca oamenii astia n-au vrut sa-l scape pe Boldea, nu puneau in dosar toate probele, altfel. Probabil a fost si o eroare legata de statutul lui Boldea, diferit de al celorlalti", a mai declarat presedintele.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Mihai Boldea declaratii, #Boldea fugit tara, #Boldea traseu fugit Romania , #arestat