Boldea, mustrat de judecatori dupa ce si-a pus picaturi in ochi fara sa ceara voie

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 19:38
3499 citiri
Boldea, mustrat de judecatori dupa ce si-a pus picaturi in ochi fara sa ceara voie
Foto:replicaonline.ro

Deputatul Mihail Boldea a fost mustrat luni de presedintele completului de cinci judecatori al Instantei Supreme, dupa ce si-a pus picaturi in ochi in timp ce dadea declaratii in fata magistratilor, fara sa aiba acordul acestora.

Boldea s-a oprit brusc din declaratia pe care o facea in instanta, a scos o sticluta si, fara sa ceara voie in vreun fel, si-a turnat picaturi in ochi.

Presedintele completului de judecata, judecatoarea Ida Popa, i-a atras atentia deputatului ca i s-au asigurat toate garantiile procesuale in raport cu calitatea pe care o are, aceea de inculpat, ca nu este adecvat ceea ce a facut in fata completului de judecata si ca ar fi trebuit sa ceara acordul magistratilor pentru a-si pune picaturi.

Ulterior, Boldea si-a finalizat declaratia data in fata judecatorilor, care a durat mai bine de patru ore. Declaratia de 33 de file a fost printata si data lui Boldea sa o semneze, potrivit normelor legale in vigoare.

Ulterior procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a fost reluat cu pledoaria avocatilor deputatului.

Instanta suprema judeca luni recursul lui Mihail Boldea impotriva arestarii preventive in lipsa.

Avocatii au depus in instanta o serie de inscrisuri in apararea clientului lor. Un prim argument adus in favoarea lui Boldea este acela ca deputatul, desi a fost citat procedural corect, nu a avut timpul fizic necesar pentru pregatirea unei aparari adecvate.

ICCJ a decis, la 22 martie, emiterea unui mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile, judecatorii instantei supreme admitand propunerea procurorilor DIICOT, care au invocat printre temeiuri si faptul ca parlamentarul se sustrage urmaririi penale.

Deputatul Mihail Boldea a fost adus in Romania in 27 martie, mandatul de arestare preventiva emis in 22 martie fiind confirmat atunci de instanta suprema.

Potrivit procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), sunt date si indicii rezonabile in legatura cu participatia penala a deputatului Mihail Boldea, in perioada 2006 - 2011, in obtinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea in eroare a unor persoane, cu ocazia incheierii unor contracte de vanzare-cumparare ale unor imobile, ascunzand situatia juridica reala a acestora ori existentei unor conventii comerciale in ceea ce priveste bunurile.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Boldea picaturi ochi instanta, #Boldea declaratie Instanta Suprema , #arestat