Boldea: Am bani la mine, pot sa rezist linistit doi ani

Vineri, 23 Martie 2012, ora 20:42
4153 citiri
Boldea: Am bani la mine, pot sa rezist linistit doi ani
Foto: Facebook/Mihail Boldea

Mihail Boldea, acuzat de fapte grave de inselaciune si constituirea unui grup infractional, le reproseaza procurorilor ca i-au incalat dreptul la aparare si "mi-au macelarit iubita, mi-au macelarit prietenii, mi-au macelarit familia".

Cu toate acestea, deputatul asigura ca se va intoarce saptamana viitoare in tara, desi precizeaza ca "am bani la mine, pot sa rezist linistit doi ani".

"Mi s-au incalcat toate drepturile la aparare, sa nu ma caute domnul Basescu, vin saptamana viitoare, acum caut bilet", a declarat deputatul fugar intr-un interviu pentru Antena 3.

Acuzatorii sunt acuzati

De asemenea, Boldea a lansat o serie de acuzatii la adresa procurorului de caz din Galati, Sorin Carare.

"Este implicat in cel mai mare transport de tigari din Galati, de ce nimeni nu se intereseaza de asta? Procurorul Carare este imputernicit sa faca verificari de CSAT pe contrabanda de tigari. Iar Carare controleaza contrabanda cu tigari la Galati. Sunt sute de oameni care spun ca procurorul Carare i-au batut si ce se intampla? CSM ia plangerile si le arunca la gunoi", a adaugat Boldea.

Nici Laura Codruta Kovesi nu a scapat de acuzatiile lui Boldea. Acesta ii reproseaza procurorului general ca profita de cazul sau pentru a-si face campanie electorala.

"Si doamna Kovesi, care a iesit sa faca acum punct electoral cu mine. Doamna Kovesi, atat va intreb: drept la libera aparare mai exista in Romania?", a continuat Boldea.

"Imi ajung banii sa stau doi ani in Congo"

Desi procurorii au pus sechestru pe conturile deputatului fugar, Boldea ii transmite lui Codrut Olaru, seful DIICOT, ca are bani suficienti pentru a sta doi ani in Congo.

"Iar Codrut Olaru ce spune acum: "asta, Boldea, e un golan, il facem noi!' Pana una alta, am bani la mine. Pot sa rezist aici doi ani de zile linistit, dar vin sa-mi ispasesc pedeapsa, nu stau fugar", a insistat deputatul.

Boldea, arestat in lipsa

Deputatul Mihail Boldea a fost dat in urmarire internationala, vineri dimineata.

Masura a fost luata dupa ce Boldea a parasit tara sambata, 17 martie, pe frontiera terestra, inainte ca pe numele sau sa fi fost emis un mandat de arestare preventiva. Procurii DIICOT au aflat, dupa patru zile, ca Boldea a plecat din Romania.

Daca va fi localizat, deputatul va fi retinut de autoritatile tarii in care se afla.

Boldea: Nu sunt in Kenya, sunt in Congo: Nu trebuie sa ma caute Basescu, vin eu

Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, ca deputatul Mihail Boldea, pentru care exista un mandat de arestare in lipsa, se afla in Kenya, dar ar putea pleca de acolo curand. Totodata, seful statului a promis ca deputatul fugar va fi cautat "si in gaura de sarpe".

La cateva ore dupa afirmatiile presedintelui, deputatul i-a transmis lui Basescu, intr-un interviu pentru Gandul, ca se va intoarce singur in tara, peste o saptamana.

"Nu sunt in Kenya, sunt in Congo. Am venit cu avionul in Kenya si am plecat cu masina in Congo. Am intrat pe Internet si am vazut declaratiile lui Basescu. Nu trebuie sa ma caute ei, vin eu", a declarat deputatul fugar.

Cu toate ca Boldea sustine ca este in Congo, jurnalista careia i-a acordat interviul a fost sunata de catre deputat de pe un numar de telefon cu prefix de Kenya.

Boldea si-a planuit fuga - a virat 185.000 de euro unor complici

De asemenea, deputatul a precizat ca pe 16 martie, cand ar fi fost la DIICOT Galati, i-a anuntat pe procurori ca intentioneaza sa paraseasca tara, informatie dezmintita ulterior de procurorul de caz, Sorin Carare.

Fuga anuntata

Boldea si-a planuit meticulos plecarea din tara. Deputatul a virat, vinerea trecuta, cu o zi inainte de a parasi Romania, suma de 185.000 de euro in conturile unor complici.

Acum, procurorii DIICOT au instituit sechestru asigurator pe intreaga suma, potrivit B1 Tv.

De altfel, in ultima luna, deputatul a inceput sa-si instraineze o mare parte din bunuri. Mihail Boldea i-a donat unuia dintre fratii sai, George Stefan, trei apartamente si i-a acordat imprumuturi in valoare de 270.000 de euro.

Totodata, Boldea i-a donat tatalui sau o vila din centrul Galatiului, estimata la 40.0000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mihail Boldea Basescu Kenya, #Boldea Congo declaratii, #declaratii Mihail Boldea , #arestat