Boldea: Ma predau la consulat si ma intorc in tara

Duminica, 25 Martie 2012, ora 19:53
5321 citiri
Boldea: Ma predau la consulat si ma intorc in tara
Foto: Arhiva

Mihail Boldea nu stia ca urmeaza sa i se ridice imunitatea cand a parasit Romania si sustine ca se va intoarce in tara saptamana viitoare, dupa ce se va preda la consulatul din Nairobi, Kenya.

"Am luat decizia de a ma preda la consulatul din Nairobi (capitala Kenyei), pentru a mi se face fomele consulare si, impreuna cu consulul, sa imi iau bilet de avion si sa revin in tara. Am nevoie de hartii de insotire in conditiile in care sunt dat in urmarire internationala", a anuntat Boldea, duminica, in direct din Kenya, la Romania TV.

Potrivit deputatului, plecarea sa din tara a fost doar exercitarea dreptului la libera circulatie.

"Am plecat din decembrie si pana acum de peste 30 de ori din tara, am avut acces liber. Nu aveam niciun interes sa ma sustrag, m-am prezentat de fiecare data cand am fost chemat. Daca nu voiau sa plec din tara ar fi trebuit sa imi ceara pasapoartele."

Boldea a contestat si modul in care i-a fost ridicata imunitatea: "Comisia juridica trebuia sa imi dea cinci zile termen sa imi expun punctul de vedere".

Mihail Boldea a mai precizat ca nu plecat din tara in mod ilegal si nu a plecat de teama, dupa ce alte persoane implicate in dosarele in care este anchetat fusesera arestate preventiv.

"Stiam ca sunt implicat in dosar din 2010, nu s-a intamplat nimic deosebit (in acest caz - n.red.), nu am plecat de frica."

De asemenea, deputatul a denuntat practicile abuzive ale DIICOT Galati si a mentionat ca va da declaratii doar in fata judecatorilor Curtii Supreme. "Nu vreau sa dau explicatii la DIICOT Galati, toti sunt cumetri", a acuzat deputatul, precizand ca doreste sa fie de procurori independenti care sa aplice legea.

Fratele deputatului, Valentin Boldea, a dezvaluit, tot pentru Romania TV, ca nu a comunicat deloc cu Mihail Boldea de cand acesta a plecat din tara, care ar fi dorit, astfel, "sa isi protejeze familia".

"Nu comentez dosarul pe care il instrumenteaza autoritatile publice, sper ca autoritatile competente sa fie lasate sa isi faca treaba", a spus Valentin Boldea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mihail Boldea predare Kenya, #Boldea DIICOT Galati, #Boldea intoarce Romania , #ancheta