Boldea cere din arest indemnizatia de deputat

Vineri, 18 Mai 2012, ora 11:52 1607 citiri
Foto: Arhiva

Deputatul Mihail Boldea a solicitat in scris indemnizatia de parlamentar, desi se afla de mai bine de doua luni in arest preventiv.

Alesul galatean a cerut, printr-o scrisoare adresata conducerii Camerei Deputatilor, ca leafa sa de 4.000 de lei sa fie ridicata de la casierie de o persoana in care are incredere si sa nu-i fie virata in contul de la Parlament, scrie Libertatea.

"Boldea nu poate primi acesti bani, deoarece se afla in arest preventiv. Indemnizatia de parlamentar e asociata cu salariul, iar in legislatia muncii se spune clar ca persoana care nu vine la serviciu nu poate primi bani. Daca e nevinovat, isi va primi banii integral pentru aceasta perioada, daca e condamnat, banii vor ramane la Parlament", a explicat pentru sursa citata un functionar al Camerei, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

O decizie in acest sens va fi luata luni de catre conducerea Camerei Deputatilor.

Intr-o situatie similara s-a aflat si senatorul Catalin Voicu, care a stat mai bine de un an de zile in arest preventiv, dupa care a revenit la lucrarile camerei superioare a Parlamentului.

Mihail Boldea se afla in arest preventiv, fiind acuzat de inselaciune, fals si uz de fals intr-o afacere cu imobile si terenuri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News