Boldea: Am fost terfelit, sunt victima unei telejustitii. S-a dorit rastignirea mea

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 17:43
2188 citiri
Boldea: Am fost terfelit, sunt victima unei telejustitii. S-a dorit rastignirea mea
Foto: luju.ro

Deputatul Mihail Boldea a sustinut, luni, in fata judecatorilor instantei supreme, ca este nevinovat, ca viata sa sociala, politica si intima i-a fost terfelita, el declarandu-se victima unei "telejustitii".

Avocatul lui Boldea a spus ca politicianul doreste sa faca declaratii complete despre acuzatiile din dosar si despre plecarea sa, afirmand ca exista o presiune mediatica si "un anumit mod de a prezenta activitatea infractionala si viata inculpatului". "Se poate ajunge la lezarea vietii intime si a demnitatii clientului meu", a precizat avocatul.

Procurorul DIICOT de sedinta a sustinut ca nu poate fi admisa o asemenea solicitare pe motiv ca este vorba de fapte contrapatrimoniului si ca astfel de fapte nu aduc atingere valorilor expuse de avocat, context in care instanta suprema a respins ca neintemeiata aceasta cerere.

In continuare, Mihail Boldea a spus ca este nevinovat si ca este prima declaratie pe care o face in acest dosar.

"Am fost terfelit, viata mea sociala, intima, familiala si politica au fost terfelite. Sunt victima unei telejustitii si a presiunilor mediului politic si a mass-media care au dorit rastignirea mea", a declarat Boldea.

Deputatul Mihai Boldea a cerut, luni, ca recursul privind arestarea sa preventiva sa se judece in sedinta secreta, intrucat publicitatea acesteia ii va aduce atingere vietii intime si demnitatii, insa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins solicitarea politicianului.

De altfel, procedura este ca sedinta de fond, pana la luarea masurii arestarii preventive, sa fie judecata in sedinta secreta, in timp ce recursul este dezbatut in sedinta publica.

Luni, completul de cinci judecatori al instantei supreme judeca recursul lui Mihail Boldea - adus in tara in 27 martie din Kenya la scurt timp dupa ce acuzati in acelasi dosar au fost retinuti de procurorii DIICOT - fata de arestarea lui preventiva pentru 30 de zile.

Modul in care a plecat Boldea - desi la momentul respectiv, 17 martie, beneficia de imunitate - a declansat anchete interne in cadrul DIICOT.

In 20 martie, Camera Deputatilor a emis eviz de retinere, perchezitie si arestare in cazul deputatului Boldea (fost PDL).

In 23 martie, Boldea a contactat ziaristi spunandu-le ca se afla in Congo si ca vine singur in tara, nefiind nevoie sa vina Politia dupa el.

Boldea fusese dat in urmarire, dupa ce Inalta Curte de Casatie emisese un mandat de arestare in lui lipsa.

In 25 martie, Boldea a cerut asistenta judiciara la Consulatul din Nairobi (Kenya), ulterior fiind adus, sub escorta, cu un avion in tara, unde a fost incarcerat.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Boldea telejustitie, #Boldea rastignit, #Boldea instanta, #Boldea judecat , #arestat