20 de parlamentari au probleme in justitie! Cine sunt ei?

Duminica, 18 Martie 2012, ora 10:41
4781 citiri
20 de parlamentari au probleme in justitie! Cine sunt ei?

20 de parlamentari au probleme cu legea, fiind cercetati sau chiar condamnati sub diverse acuzatii, in principal pentru acte de coruptie.

In acest moment, din totalul deputatilor si senatorilor, doi dintre alesi sunt condamnati definitiv, patru au primit sentinte de condamnare in prima instanta, iar alti 13 sunt anchetati si trimiti in judecata, informeaza Digi 24.

Deputatul Dan Ilie Morega, fost liberal, si deputatul Cosmin Popescu, fost PDL, sunt cei doi parlamentari romani care au primit sentinte definitive. Primul a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care a fost acuzat de sponsorizari nelegale si obtinere de foloase necuvenite pentru campania electorala a PNL, iar al doilea a fost condamnat la doi ani cu suspendare in dosarul "Stramutatilor de lux", pentru favorizarea infractorului.

Condamnari in prima instanta au primit: Eugen Badalan - patru ani cu suspendare pentru fapte de coruptie comise in timpul mandatului de sef al Statului Major al Fortelor Terestre; Serban Mihailescu - condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, sub acuzatia de primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor; Adrian Nastase - doi ani de inchisoare in procesul "Trofeul calitatii" si Virgil Pop - cinci ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta.

Cei 13 parlamentari cu dosare pe rol, care nu au primit inca nicio sentinta, sunt Tudor Chiuariu, Florin Turcanu, Nicolae Dobra, Iftimie Dragos, Sorin Pandele, Dan Pasat, Monica Iacob Ridzi, Ion Dumitru, Marian Ghiveciu, Miron Mitrea, Mugurel Surupaceanu, Catalin Voicu si Dan Voiculescu.

Dintre acestia, cinci sunt de la PDL, alti cinci apartin PSD, doi sunt membri PNL, iar unul este de la PC.

Singura formatiune fara parlamentari certati oficial cu legea este UDMR.

Tuturor acestora o sa li se alature si deputatul galatean Mihail Boldea, pentru care anchetatorii au cerut ridicarea imunitatii.

Potrivit legii, parlamentarii pot fi urmariti penal si trimisi in judecata fara acordul camerei din care fac parte, dar avizul Parlamentului este necesar, insa, daca procurorii cer retinerea, arestarea sau perchezitionarea alesilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#parlamentari corupti, #parlamnetari penali, #parlamentari cercetati, #parlementari condamnati , #stiri Mihail Boldea