Tudose si ministrul de Finante dau asigurari ca "suntem bine" cu rectificarea bugetara. Deocamdata

Marti, 01 August 2017, ora 12:062925 citiri
Tudose si ministrul de Finante dau asigurari ca "suntem bine" cu rectificarea bugetara. Deocamdata
Foto: Ziare.com

Premierul Mihai Tudose si ministrul de Finante, Ionut Misa, au dat asigurari ca rectificarea bugetara va fi pozitiva si ca "suntem bine" deocamdata.

"Deocamdata suntem bine. (...) Probabil ca (vor fi - n.red.) doua, intotdeauna va fi ultima finisare spre finalul anului", a spus prim-ministrul, luni seara, la Antena 3, citat de News.ro.

Acesta a mai precizat ca prima rectificare bugetara va avea loc in luna septembrie.

La randul sau, ministrul de Finante, Ionut Misa, a spus ca rectificarea bugetara va fi pozitiva si ca nu va fi depasita tinta de deficit de 3% din PIB.

"Ne bazam pe faptul ca rectificarea va fi pozitiva. Incasarile incep sa se simta. Se recupereaza un anumit nivel. Avem un deficit la sase luni. Luna asta, desi este luna iulie, de la infiintarea ANAF-ului este luna cu cel mai mare plan din istoria ANAF.

Luna aceasta planul de incasari va fi realizat si chiar depasit. Nu se va utiliza nici un tertip pentru a nu se acorda TVA-ul stabilit la rambursare", a declarat ministrul, la Realitatea Tv, potrivit Mediafax.

Misa nu a inaintat insa si o data la care va avea loc rectificarea bugetara, mentionand ca "vrem sa ne asiguram mai intai ca realizam echilibrul necesar si ca banii ajung acolo unde este nevoie".