Tudose respinge cererea lui Carmen Dan si il pastreaza pe seful Politiei Romane

Miercuri, 10 Ianuarie 2018, ora 13:42
17709 citiri
Tudose respinge cererea lui Carmen Dan si il pastreaza pe seful Politiei Romane
Foto: Arhiva Hepta.ro

Premierul Mihai Tudose a anuntat miercuri, dupa discutiile avute cu seful Politiei Romane, Bogdan Despescu, ca nu va da curs cererii ministrului de Interne, Carmen Dan, si nu-l va demite.

"Am avut o discutie cu Bogdan Despescu, mi-a prezentat raportul care a fost gata abia azi dimineata, am inteles de pe surse ca noua propunere si-a declinat intentia de a ocupa functia, si i-am cerut dl Despescu ca intr-o saptamana sa imi prezinte masurile luate de domnia sa", a spus Tudose, la inceputul sedintei de guvern.

Premierul a laudat chiar eficienta politistilor, sustinand ca l-au prins pe colegul lor in doua zile. In realitate, insa, agresiunea asupra copiilor din lift a avut loc vineri, 5 ianuarie, iar Politia a anuntat ca l-a prins pe faptas luni, 8 ianuarie.

"Este de remarcat, totusi, ca faptasul a fost prins in doua zile. De ce nu s-au luat si alte masuri, domnul Despescu are la dispozitie o saptamana sa imi prezinte", a inchis Tudose subiectul, trecand direct la fonduri europene.

Sedinta de guvern de miercuri a inceput cu mai mult de o jumatate de ora intarziere. A fost prezenta si Carmen Dan, insa aceasta nu a luat cuvantul.

Carmen Dan, acuzata ca a folosit cazul politistului-pedofil ca sa scape de sefii Politiei

Seful Politiei Romane, Bogdan Despescu, a discutat miercuri dimineata, la Guvern, timp de 45 de minute cu Mihai Tudose. Premierul i-a cerut lui Despescu sa-si prezinte raportul de activitate, dupa ce ministrul de Interne Carmen Dan ii solicitase premierului sa-l demita.

Bogdan Despescu are rang de secretar de stat, iar ordinul de eliberare din functie a acestuia ar trebui semnat de premier.

Ministrul Carmen Dan a anuntat, marti, ca a transmis premierului propunerea de schimbare din functie a sefului Politiei Romane, Bogdan Despescu, pe care ar fi vrut sa-l inlocuiasca cu Catalin Ionita ca interimar, ea spunand ca este total nemultumita de explicatiile pe care le-a primit din partea IGPR in cazul politistului acuzat de agresiuni sexuale si considera insuficiente masurile anuntate.

Carmen Dan a spus ca sunt vizati si alti sefi din Politie, anuntand ca asteapta demisia lui Radu Gravris, seful Serviciului Omoruri din Politia Capitalei. Amintim ca, in luna decembrie a anului trecut, Gavris s-a aratat ingrozit de modificarile pe care PSD si ALDE vor sa le aduca Codurilor Penale, spunand ca se va ajunge in situatia groaznica in care o victima a unui pedofil va fi pusa fata in fata cu agresorul.

Surse citate de televiziunile de stiri sustin insa ca Tudose ar fi asteptat si demisia ministrului de Interne in acest caz. Mai mult, se pare ca nici Catalin Ionita nu ar dori sa suplineasca functia de sef al Politiei Romane, ceea ce a remarcat si Tudose, bazandu-se insa tot pe surse din presa.

Conducerea Politiei Romane a anuntat marti ca seful politistului de la Brigada Rutiera a Capitalei acuzat ca a agresat sexual doi copii in liftul unui bloc din Drumul Taberei a fost eliberat din functie "pana la clarificarea situatiei", iar sefii de schimb, precum si psihologul unitatii din care facea parte politistul vor fi cercetati disciplinar.

Politistul de la Brigada Rutiera a Capitalei acuzat de agresiuni sexuale, cele mai recente victime fiind doi copii din Sectorul 6 al Captalei, a fost arestat preventiv marti pentru 30 de zile. Totodata, el e verificat si in alte 15 cazuri ramase cu autor necunoscut.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Tudose demisie sef Politie Carmen Dan, #Tudose Dragnea scandal PSD , #premier