Tudose: Nu am primit demisiile lui Shhaideh si Plumb. Ele sunt in directa relatie cu Bruxellesul si de aici apare problema

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 12:53
17972 citiri
Tudose: Nu am primit demisiile lui Shhaideh si Plumb. Ele sunt in directa relatie cu Bruxellesul si de aici apare problema
Foto: Guvernul Romaniei

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat miercuri, la Parlament, ca nu a primit demisiile ministrilor cu probleme penale vizati de remaniere, Sevil Shhaideh si Rovana Plumb.

Seful Guvernului s-a intalnit cu liderul PSD, Liviu Dragnea, in biroul acestuia din urma de la Camera Deputatilor, iar intalnirea a durat jumatate de ora.

La sosirea la Parlament, pentru a participa la sedinta de vot final a Camerei Deputatilor, prim-ministrul Mihai Tudose a fost intrebat de jurnalisti daca a primit demisiile ministrilor vizati de remaniere, Sevil Shhaideh si rovana Plumb, el raspunzand: "Nu!"

De asemenea, Tudose nu a spus nici "da", nici "nu" cand a fost intrebat daca asteapta aceste demisii.

La iesire, Tudose a spus ca e alaturi de cele doua, dar ca de la Bruxelles situatia se vede altfel decat in Romania.

"Trebuie sa inteleaga toata lumea ca cea mai mare problema pe care o avem acum este ca actul de guvernare sa se desfasoare in mod normal, sa ducem programul de guvernare la capat, iar un element important in acest program este atragerea de fonduri europene si cele doua colege, stiti foarte bine, avem o realitate si o perceptie. Realitatea este ca este prezumtia de nevinovatie. Au fost o multime de cazuri in care cei care au fost pusi sub acuzare in diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovati, cu vietile distruse sau oricum schimbate total. Dar avem si o perceptie, si perceptia la Bruxelles este cu totul alta decat realitatea de aici", a declarat Mihai Tudose.

El a spus ca cele doua doamne ministru sunt in directa relatie cu Bruxelles-ul si "de aici apare problema".

"Dar fiind faptul ca cele doua colege sunt exact pe zona aceasta de relatie cu Bruxellul, de aici apare problema. Am o parere persoanala pe care v-am spus-o si o impunere ca sef al Guvernului. Asta este tot", a conchis Tudose.

Iata si Filmul "confruntarii barbatesti" din PSD: Cum au ajuns Tudose si Dragnea sa se puna de acord pe lista de ministri care trebuie schimbati

Mai multi lideri social-democrati s-au reunit marti, incepand cu ora 13:30, la sediul central al partidului din Bulevardul Kiseleff, intr-o sedinta informala, in contextul tensiunilor aparute intre Liviu Dragnea si premierul Mihai Tudose.

La finalul sedintei, care a durat aproximativ trei ore, premierul Mihai Tudose a anuntat ca au fost stabilite "zona de remaniere si persoanele remaniabile", iar decizia finala va fi luata in sedinta de joi a Comitetului Executiv National al PSD.

"A fost o discutie lunga, s-a stabilit ca decizia finala sa fie luata in sedinta de joi a Comitetului Executiv al PSD", a afirmat Tudose. El a spus ca deciziile vor fi pe doua directii - clarificarea raportului intre Guvern si PSD si remanierea.

"S-a hotarat ca decizia finala sa fie luata in CEx, joi am inteles ca il facem, pe urmatoarele directii: raporturile dintre Guvern si partid, plecand de la premisa ca Guvernul este unul politic, dar la nivelul de implicare a anumitor structuri din partid pe activitatea guvernamentala, lucrurile trebuie clarificate", a afirmat Tudose.

El a mai spus ca au fost stabilite "zona de remaniere si remaniabilii".

"Am stabilit impreuna zona de remaniere, remaniabili. Nu o sa va facem fericiti acum cu numele si cu propunerile si cu portofoliile, ci dupa CEx", a afirmat premierul.

In ceea ce priveste intalnirea avuta cu presedintele Iohannis inaintea sedintei PSD, Tudose a spus ca a fost sa il intrebe daca poate semna in aceasta saptamana actele pentru inlocuirea unor ministri.

"Discutia cu domnul presedinte Klaus Iohannis a fost sa-l intreb daca este dispus saptamana asta pentru a semna actele si pe o informare cu ce s-a intamplat la Varna", a adaugat Tudose.

La randul lui, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus ca, din punctul sau de vedere, a fost o discutie buna, care era necesara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Sevil Shhaideh demisie, #Rovana Plumb demisie , #premier
Comentarii
Poza DOMIHARD
DOMIHARD
rank 5
Poza bum
bum
rank 5
ai rabdare ! Plumb se misca greu daca nu e vorba de furat pentru ca