Tudose da asigurari ca salariile si pensiile vor creste: Respectam programul de guvernare litera cu litera si cifra cu cifra

Miercuri, 25 Octombrie 2017, ora 21:33
6898 citiri
Tudose da asigurari ca salariile si pensiile vor creste: Respectam programul de guvernare litera cu litera si cifra cu cifra
Foto: Guvernul Romaniei

Salariile si pensiile vor creste anul viitor iar proiectia bugetara pe anul 2018 va tine cont si de partea de dezvoltare a Romaniei, a declarat miercuri premierul Mihai Tudose, adaugand ca "programul de guvernare va fi respectat litera cu litera si cifra cu cifra".

"Plecam de la ce este important, este unul dintre cele mai importante documente pe care le emite un guvern si este important si pentru tara si pentru a ne duce la indeplinire programul de guvernare. Este important sa fie facut bine, sa respecte anumiti parametri in care suntem, as spune, si constransi, dar si cu liberul angajament, acel deficit de sub 3%.

Trebuie ca in el sa respectam alocarile bugetare pentru pensii, pentru salarii. Nu uitati ca de la 1 ianuarie intra in vigoare Legea salarizarii, la asta lucram acum, la acordurile fine pe Legea salarizarii. Am promis, impreuna cu partidul, partidul cu Guvernul, ca nimeni nu va primi mai putini bani, toata lumea va avea venituri mai mari. La asta lucram si asa se va intampla", a declarat Mihai Tudose, intr-o interventie telefonica la Antena 3, intrebat despre importanta proiectului de buget pentru anul 2018.

Fiind intrebat daca marirea pensiilor si salariilor se va produce anul viitor, premierul a spus: "Salarii - in mod cert, pensiile - in mod cert. De la anul, punctul de pensie creste de la 1.000 de lei la 1.100 de lei. (...) Respectam programul de guvernare litera cu litera si cifra cu cifra, fiindca sunt si cifre".

Tudose a adaugat ca, de asemenea, la proiectia bugetara pe 2018 se lucreaza si pe partea de dezvoltare a Romaniei.

"Anul acesta nu ne-am plans, fiindca nu de asta ne-a votat lumea si nu pentru acest motiv am venit la guvernare, sa ne plangem ce am gasit, dar nu am avut niciun proiect. Anul asta am pus bazele proiectelor pentru anul viitor si anul viitor va trebui ca si prin buget sa ne asiguram ca ele vor functiona", a declarat el.

Referitor la partea de deficit bugetar, prim-ministrul a confirmat ca pe trimestrul II deficitul Romaniei este de 4,1%, dar a subliniat ca la finele anului se va vedea ca tara noastra se inscrie in parametrii conveniti cu partenerii externi.

"Pe trimestrul II asa este. Noi nu vorbim de deficite pe trimestre, vorbim de deficite pe intreg anul, au fost niste schimbari, daca mai tineti minte, la jumatatea anului, tocmai pentru ca lucrurile nu mergeau cat de repede trebuie si in directia care trebuie. Am reasezat lucrurile, ati vazut la rectificare ca suntem in parametri, la sfarsitul anului veti vedea ca am ramas in parametri si la constructia bugetara pe anul viitor veti vedea, de asemenea, ca suntem in parametrii stabiliti cu partenerii si care, pana la urma, sunt sanatosi pentru economia noastra", a spus Tudose.

Ministrul Muncii anunță că la fiecare început de an vor crește pensiile. Economist: "Rămâne de văzut de unde vor lua banii"
Ministrul Muncii anunță că la fiecare început de an vor crește pensiile. Economist: "Rămâne de văzut de unde vor lua banii"
Simona Bucura Oprescu, ministra Muncii, a declarat că în fiecare an, în luna ianuarie, pensionarii vor avea parte de o majorare a pensiei. Noua lege a pensiilor vine însă cu o mare schimbare...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#crestere salarii, #crestere pensii, #program guvernare PSD , #guvern