Tudose acuza Dacia, fara sa-i dea numele: Protestatarii doresc autostrazi, dar compania externalizeaza profitul

Miercuri, 08 Noiembrie 2017, ora 15:10
5980 citiri
Tudose acuza Dacia, fara sa-i dea numele: Protestatarii doresc autostrazi, dar compania externalizeaza profitul
Foto: Captura video YouTube/ePitesti.ro

Premierul Mihai Tudose a atacat voalat compania Dacia, miercuri, spunand ca sindicalistii care au protestat marti la Mioveni cer autostrazi, in timp ce firma la care lucreaza externalizeaza profitul.

"Am apreciat, cu ghilimelele de rigoare, un protest al unor romani sustinuti de conducere, care doreau autostrazi, compania externalizand profitul - superb. Nu mai merge", a declarat premierul Mihai Tudose, la inceputul sedintei de guvern.

Peste 10.000 de angajati ai uzinei Dacia, dar si ai altor companii din industria auto au protestat marti la Mioveni.

"Jos hotii! Guvernul PSD & ALDE ne fura banii!", "Revolutia fiscala ne lasa cu punga goala!" si "PSD, ciuma rosie!" sunt doar cateva dintre mesajele scrise pe pancartele purtate de protestatari.

Liderul de sindicat din cadrul Dacia Mioveni, Nicolae Pavelescu, a declarat la finalul manifestatiei ca protestele nu se incheie si ca actiuni similare vor urma in cazul in care Guvernul nu renunta la intentia de a trece contributiile sociale de la angajator la angajat.

"Ne-am saturat de acest guvern. Nu am crezut ca in Romania anului 2017 voi spune ca avem un Guvern comparabil cu al lui Ceausescu, din care faceau parte oameni precum Dascalescu", a spus Pavelescu.

De asemenea, oamenii au reclamat si intarzierile in cazul autostrazii Sibiu-Pitesti si cer si un contract colectiv la nivel de ramura industriala.

Guvernul s-a reunit azi pentru a adopta asa-zisa revolutie fiscala, cu care merge inainte in ciuda tuturor criticilor venite de la sindicate, patronate, specilisti in economie, Opozitie si presedintele Klaus Iohannis.

Urmareste ce se intampla pe scena politica in timpul sedintei de guvern, dar si cele mai noi informatii despre protestul din Piata Victoriei.

I.O.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#protest Dacia Mioveni, #Mihai Tudose protest Dacia , #premier