Sorin Grindeanu, propunerea premierului Mihai Tudose pentru sefia ANCOM

Luni, 23 Octombrie 2017, ora 12:27 5975 citiri
Foto: Arhiva Facebook/Mihai Tudose

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost propus, luni, de catre premierul Mihai Tudose pentru a prelua presedintia Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), dupa ce Adrian Dita si-a inaintat, vineri, demisia din functie.

Propunerea ca Grindeanu sa preia sefia ANCOM a fost inaintata de seful Guvernului conducerilor celor doua Camere ale Parlamentului, urmand ca votul sa fie dat, cel mai probabil, in plenul reunit de saptamana viitoare.

Birourile Permanente Reunite au decis, luni, ca audierea lui Sorin Grindeanu sa fie facuta in comisiile de specialitate ale Parlamentului pana joi, 26 octombrie. Tot pana joi va trebui elaborat si raportul comisiilor referitor la audiere.

Acum o saptamana, fostul premier Grindeanu a dezvaluit ca i s-a propus si un post de ministru odata cu miniremanierea Guvernului Tudose, dupa demisiile lui Shhaideh, Cuc si Plumb.

Postul de presedinte al ANCOM a ramas vacant dupa ce Adrian Dita si-a inaintat, vineri, demisia din functie la numai cinci luni de la numirea in acest post de catre Parlament.

Dita a fost numit in functie in luna mai, preluand conducerea ANCOM de la Catalin Marinescu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, spusese marti, la Parlament, ca este de acord cu schimbarea sefului ANCOM si nu a negat ca la sefia institutiei ar putea fi numit fostul premier Sorin Grindeanu.

Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanta de urgenta, legea de functionare a ANCOM, statuand ca numirea presedintelui si vicepresedintilor acestei institutii se va face de catre plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.

Inainte de aprobarea acestei OUG conducerea ANCOM era numita de catre presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News