De ce da Tudose Institutul Cantacuzino pe mana armatei

Miercuri, 04 August 2021, ora 18:394029 citiri
De ce da Tudose Institutul Cantacuzino pe mana armatei
Foto: Facebook/Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose militeaza pentru trecerea Institutului Cantacuzino in subordinea Ministerului Apararii si isi motiveaza decizia prin necesitatea unei maini puternice la conducerea institutiei.

"Institutul Cantacuzino are un rol strategic national si regional in asigurarea independentei Romaniei in domeniul productiei de vaccinuri. Tocmai de aceea, revitalizarea si dezvoltarea activitatii institutului este un obiectiv asumat al Guvernului", a scrie pe Facebook Mihai Tudose.

El a adaugat ca Institutul Cantacuzino trebuie sa redevina functional, iar pentru a se asigura ca acest lucru se va intampla, a decis ca acesta sa fie preluat de catre Ministerul Apararii Nationale si transformat in unitate militara.

"Am sentimentul si speranta ca o mana forte, alaturi de un proiect bine stabilit, vor indeplini aceasta misiune de importanta nationala, iar eu personal voi urmari indeaproape intregul proces. Institutul reprezinta un brand romanesc, cu o istorie de aproape un secol si cu multe performante atinse, motive pentru care trebuie sa ducem mai departe aceasta mostenire", a incheiat premierul.

Reamintim ca Mihai Tudose a cerut, miercuri, in sedinta de Guvern, transferul Institutului Cantacuzino la Ministerul Apararii.

"Domnule Bodog (Florian Bodog, ministrul Sanatatii - n.red.), bine ati venit la noi in Romania. Va rog ca impreuna cu domnul Adrian Tutuianu, in maximum o luna, Institutul Cantacuzino sa devina parte componenta a Ministerului Apararii, fiindca cu demersurile specialistilor de acolo ne-am lamurit. Poate o mana mai de fier, mai militarizata un pic poate o sa aiba in sfarsit rezultate", a declarat atunci Mihai Tudose.

C.P.