Sedinta PSD de luni a fost amanata cu cateva ore - Cate organizatii il sustin pe Dragnea

Duminica, 14 Ianuarie 2018, ora 12:11
8321 citiri
Sedinta PSD de luni a fost amanata cu cateva ore - Cate organizatii il sustin pe Dragnea
Foto: Arhiva site PSD

Sedinta CEx de luni a fost amanata cu doua ore, ca sa ajunga in Bucuresti cat mai multi lideri locali si, in plus, sa poata sa participe si premierul Mihai Tudose.

Membrii CExN au primit un SMS oficial de convocare pentru luni la ora 16:00, potrivit unor surse citate de Digi 24, potrivit carora 19 organizatii judetene vor sustine decizia lui Liviu Dragnea, oricare ar fi aceasta, in timp ce 8 ar fi de partea premierului Mihai Tudose.

Reamintim ca PSD a convocat sedinta CExN, ce va avea loc la sediul central al partidului, pentru a transa situatia din partid ca urmare a disputei dintre premierul Mihai Tudose si ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Cei doi au avut de curand un schimb dur de replici. Premierul a refuzat sa il demita pe seful IGPR, Bogdan Despescu, asa cum ii ceruse ministrul de Interne, ca urmare a scandalului politistului-pedofil protejat de colegi, apoi a acuzat-o pe Carmen Dan ca l-a mintit.

La randul sau, ea nu a vrut sa isi depuna demisia si si-a motivat astfel decizia: "Guvernul este unul investit politic, iar ministrii sunt nominalizati si validati in forurile statutare ale partidelor din coalitie si tot acolo se aproba retragerea lor".

Drept urmare, informatiile din interiorul partidului arata ca apropiatii lui Liviu Dragnea, seful PSD, ar cocheta cu ideea schimbarii premierului. Acestia acuza insubordonarea lui Mihai Tudose, in timp ce liderii si ministrii care sunt de partea sefului Guvernului cer mai multa independenta si vorbesc de o democratizare in luarea deciziilor, fie ca e vorba despre demiterea unui ministru ori de o restructurare a Cabinetului.

Pe de alta parte, sunt si lideri din teritoriu doresc o impacare intre Liviu Dragnea si Mihai Tudose, pentru ca PSD sa nu piarda guvernarea, sa nu repete inclusiv scenariul cu demiterea lui Sorin Grindeanu si sa ajunga sa-si dea din nou jos propriul guvern prin motiune de cenzura.

In singura iesire publica pe aceasta tema, Dragnea a precizat ca nu se baga intre Mihai Tudose si Carmen Dan, dar a tinut sa precizeze ca PSD nu cedeaza in fata nimanui.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#sedinta luni psd, #sedinta PSD, #sedinta dragnea tudose , #Liviu Dragnea