Replica lui Tudose la raportul ingrijorator ajuns la Bruxelles

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 12:50
7590 citiri
Replica lui Tudose la raportul ingrijorator ajuns la Bruxelles
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Pus fata in fata de presa cu un raport ajuns la Bruxelles in care exista varianta ca impozitul pe venit sa fie 12% din 2018, premierul Mihai Tudose a sustinut, joi, ca toti angajatii vor plati 10% si ca nu ar fi prima oara cand reprezentantul Comisiei Europene la Bucuresti intelege gresit lucrurile.

Presa l-a surprins pe prim-ministru cu intrebari despre un raport ingrijorator ajuns la Bruxelles realizat in urma unei misiuni a CE in Romania din perioada 26-27 septembrie.

Acest raport semnala ca autoritatile de la Bucuresti au in vedere doua variante pentru impozitul pe venit de la 1 ianuarie: 10% si 12%. In plus, acelasi raport transmite Bruxelles-ului ca Guvernul are de gand sa reduca drastic procentul contributiei angajatilor romani la Pilonul II de pensii (de la 5,1% la 2%), ceea ce ar insemna o intoarcere in timp inainte de reforma sistemului de pensii din 2008, aspect care a fost evidentiat si de senatorul PNL Florin Citu.

Premierul a tratat total superficial ambele informatii pe care jurnalistii i le-au transmis:

"Domnul Citu? Haideti sa vorbim, totusi, serios. Nu, nu. Noi vorbim de 10%, a vorbit domnul Citu de 12%? (...) Noi o sa avem impozitul de 10% pe venit, indiferent de ce viseaza domnul Citu".

"Nu stiu ce raport aveti, este raportul Comisiei sau raportul reprezentantului, ce a inteles reprezentantul Comisiei la Bucuresti? Fiindca nu este prima data cand intelege niste chestii pe care le intelege numai domnia sa", a spus zeflemitor Tudose, la finalul unei intalniri cu reprezentantii sindicalistilor din Sanatate.

Mentionam ca misiunea Comisiei Europene care a realizat acest raport s-a intalnit cu ministrul Finantelor, Ionut Misa, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, membri ai Consiliului Fiscal si din comisiile de specialitate economica din Parlament.

Premierul a refuzat sa comenteze reducerea procentului virat de stat in fondurile private de pensii pe Pilonul II:

"Noi o sa avem bugetul pe masa si o sa vedeti atunci, in cel mai scurt timp, in maxim 10 zile, exact, cat ramane, unde ramane, ce trece, in ce conturi este si comentati ceea ce facem noi, nu ceea ce spun altii ca o sa facem noi. Despre ceea ce face sau viseaza nu stiu ce priceput in toate, domnu' Citu, iertati-ma, dar chiar nu ma intereseaza".

Chiar joi se afla la Bucuresti comisarul european pentru Buget, Gunther Oettinger, care se va intalni cu presedintele Klaus Iohannis si premierul Mihai Tudose.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#Tudose pilonul 2 pensii, #Tudos impozit venit 2018, #Tudose raport Comisia Europeana , #premier
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
rusii pot intelege ordonanta 13 , restul nu au capacitatea necesara