Presedintele comisiei parlamentare de control asupra SIE neaga zvonul ca va prelua Ministerul Apararii

Luni, 11 Septembrie 2017, ora 21:30
2587 citiri
Presedintele comisiei parlamentare de control asupra SIE neaga zvonul ca va prelua Ministerul Apararii
Foto: Facebook/Mihai Weber

Presedintele comisiei parlamentare de control asupra SIE, deputatul social-democrat Mihai Weber, a declarat, luni, ca in acest moment nu considera oportun sa ocupe functia de ministru al Apararii Nationale, argumentand ca este implicat in mai multe proiecte politice, atat in organizatia PSD Gorj, cat si in Parlament.

"In ultimele zile s-a vehiculat, in mass-media, ca as figura pe lista PSD ca propunere pentru functia de ministru al Apararii. Evident ca o astfel de propunere m-ar onora, insa, pentru a pune capat acestor speculatii, tin sa precizez ca, in acest moment, nu consider ca ar fi oportun sa ocup o astfel de functie.

Motivele tin de implicarea mea in mai multe proiecte politice, atat in organizatia PSD Gorj, cat si in Parlamentul Romaniei, proiecte care necesita intreaga mea implicare. In concluzie, nu am cunostinta sa figurez pe o astfel de lista, dar, chiar daca acest lucru ar fi real, nu as avea de gand sa accept aceasta nominalizare", a explicat Weber.

Acesta era unul dintre numele vehiculate pentru a-l inlocui pe Adrian Tutuianu, care a anuntat saptamana trecuta ca demisioneaza de la conducerea Ministerului Apararii, invocand "proasta comunicare" pe subiectul platii sumelor aferente soldelor/salariilor militarilor.

Premierul Mihai Tudose i-a acceptat demisia si a precizat ca nu sunt probleme la bugetul de stat, "sunt bani in toate ministerele" si ca Guvernul urmeaza sa faca o rectificare pozitiva.

"Ministerul de Finante a spus ca acolo ceva se intampla gresit. Acea alocatie de hrana pe care o primesc militarii nu este normal si corect sa se dea in prima jumatate a lunii pentru toata luna, ca este o plata in avans si recomandarea Ministerului de Finante este ca acea plata sa se dea la sfarsitul lunii. Si de aici incolo unii au inteles altceva", a explicat Tudose.

Ministerul Apararii anuntase ca a dispus efectuarea, in 15 septembrie, a platii sumelor aferente soldelor/salariilor nete, fara contributiile individuale si impozit, in conditiile in care nu a fost facuta rectificarea bugetara pe acest an. Totodata, s-a mentionat ca intre 21 si 25 septembrie va fi facuta plata sumelor reprezentand contributiile angajatorului si ale angajatului si impozitul pe venit.

Vicepremierul Marcel Ciolacu a preluat interimar functia de ministru al Apararii.

Biroul Permanent National largit al PSD se va reuni marti, iar dupa aceasta sedinta ar urma sa fie anuntat noul ministru Apararii care il va inlocui pe Adrian Tutuianu.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Mihai Weber Ministerul Apararii, #Mihai Weber comisie SIE , #guvern
Comentarii