Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Mihai Tudose > premier
A   A   A

Premierul Tudose, despre transferul contributiilor si Split TVA: Obiectivul e sa imbunatatim colectarea la buget

Premierul Tudose, despre transferul contributiilor si Split TVA: Obiectivul e sa imbunatatim colectarea la buget
Foto: Arhiva Ziare.com
Prim-ministrul Mihai Tudose si vicepremierul Marcel Ciolacu au discutat vineri, la Palatul Victoria, cu reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), despre trecerea contributiilor sociale din sarcina angajatorului in cea a angajatului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, alte subiecte discutate in cadrul intrevederii au vizat aplicarea masurilor de plata defalcata a TVA si obiectivele urmarite de Executiv prin implementarea lor.

"Obiectivul este sa imbunatatim colectarea la buget. Aceste masuri au fost gandite astfel incat sa nu diminueze veniturile pentru angajati si nici sa nu aduca o cheltuiala in plus angajatorilor", a declarat premierul, citat in comunicat.

Seful Executivului a detaliat mecanismul de aplicare a modificarilor legislative promovate de Guvern in acest sens si a dat asigurari ca vor fi cautate solutiile cele mai bune, prin consultari cu toate partile interesate, astfel incat obiectivul propus sa fie atins, fara a fi afectate interesele angajatilor si ale angajatorilor.
"Pe langa intalnirile in formatul grupurilor de lucru sectoriale, premierul Mihai Tudose si-a exprimat disponibilitatea de a continua dialogul cu reprezentantii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei ori de cate ori este nevoie, pe probleme punctuale", se arata in comunicat.

Alte subiecte abordate la intalnirea de la Palatul Victoria au vizat perspectivele de eficientizare a activitatii ANAF si o mai buna corelare a formarii profesionale cu nevoile pietei muncii.

La intalnire au participat secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, si consilierii de stat Ramona Chirila Lohan, Gabriel Andronache, Florin Vodita si Felix Rache.

Citeste si:

O banca va deschide automat si gratuit clientilor conturi pentru plata TVA
PSD merge pana la capat cu Split TVA: Va deveni obligatoriu de la 1 ianuarie 2018
Ministrul de Finante a fost chemat in Parlament sa dea socoteala pentru Split TVA
Facebook ShareTweet
 Vineri, 06 Octombrie 2017, ora 22:20

 Articol citit de 2190 ori

Citeste si: