Premierul Mihai Tudose a ajuns la Palatul Victoria. S-a stabilit prima sedinta de guvern UPDATE

Joi, 29 Iunie 2017, ora 20:51
3768 citiri
Premierul Mihai Tudose a ajuns la Palatul Victoria. S-a stabilit prima sedinta de guvern UPDATE
Foto: Arhiva Hepta.ro

Premierul Mihai Tudose a ajuns in jurul orei 20.00 la Palatul Victoria, pentru a prelua mandatul de la fostul prim-ministru Sorin Grindeanu.

Tudose a venit insotit de vicepremierul Marcel Ciolacu si de fostul secretar genaral al guvernului, Mihai Busuioc.

Ceilalti ministri vor veni la Palatul Victoria vineri dimineata pentru o sedinta pregatitoare, urmand ca prima sedinta oficiala la Palatul Victoria sa aiba loc la pranz, cel mai probabil la ora 13.

Potrivit unor surse guvernamentale, pe ordinea de zi a sedintei de vineri s-ar putea afla deja o serie de ordonante de urgenta.

UPDATE 21:06: Ceremonia de predare-primire a mandatului la Guvern s-a incheiat, iar Sorin Grindeanu a parasit Palatul Victoria. Se pare ca pe ordinea de zi a sedintei de Guvern de vineri va fi si Fondul Suveran de Investitii, despre care Grindeanu a spus miercuri ca nu a fost blocat la cabinetul sau asa cum afirma ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, el aflandu-se inca de la inceputul lunii mai la partid de unde s-a "asteptat OK-ul din partea coalitiei".

De altfel, in cursul zilei au fost eliberati din functie, la cerere, mai multi dintre oamenii din echipa lui Sorin Grindeanu, printre care si Alexandru Chirila, care era director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, in cadrul aparatului propriu de lucru al premierului, confor Agerpres.

Tibor-Ioan Pentek a fost eliberat, la cerere, din functia de consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului.

Alina Popa (Petrescu) a fost eliberata, la cerere, din functia de consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al premierului.

Acestia au fost eliberati din functii prin decizii ale fostului premier Sorin Grindeanu. Deciziile au fost publicate joi in Monitorul Oficial.

Amintim ca ministrii din Guvernul Tudose au depus juramantul, joi seara, la Palatul Cotroceni.

Presedintele Klaus Iohannis a atacat dur Guvernul si coalitia PSD-ALDE pe care a acuzat-o ca "a bagat tara in criza" si le-a cerut sa termine cu topaiala fiscal-bugetara, sa fie solidari cu romanii si sa guverneze responsabil.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Tudose Guvern preluare mandar, #Tudose Guvern Grindeanu, #Tudose sedinta Guvern , #premier