Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pesedistii braileni il sfideaza pe Dragnea si se alatura lui Tudose: Categoric este nevoie de o dezbatere

Marti, 21 August 2018, ora 14:53
10241 citiri
Pesedistii braileni il sfideaza pe Dragnea si se alatura lui Tudose: Categoric este nevoie de o dezbatere
Foto: Facebook/ PSD

Dupa ce Mihai Tudose a declarat, saptamana trecuta, ca este nevoie de o discutie "civilizata" in conducerea partidului despre problemele ridicate de senatorii Ecaterina Andronescu si Niculae Badalau in scrisorile adresate PSD, pesedistii braileni isi arata sprijinul pentru propunerea lui fostului premier.

Liderul PSD la nivel judetean, senatorul Ion Rotaru, si presedintele executiv al organizatiei, Aurel Simionescu, sustin pozitia lui Mihai Tudose si ca sunt deschisi dialogului, oricand, pe orice tema, scrie publicatia locala Obiectiv - Vocea Brailei.

"Eu apreciez faptul ca fiecare coleg de-al nostru, membru de partid, are dreptul sa isi exprime un punct de vedere pe intreaga problematica a societatii romanesti. Din aceasta perspectiva cred ca dreptul la opinie - apropo de doamna Andronescu -, nu poate fi si nu trebuie sanctionat!

In acelasi timp cred ca toate problemele, ideile, solutiile, nemultumirile, trebuie sa fie discutate in forurile tutelare ale partidului, care pot din punct de vedere statutar sa ia si decizii in consecinta", a declarat Rotaru.

La randul sau, presedintele executiv al PSD Braila, fostul primar Aurel Simionescu, precizeaza ca in mod "categoric este nevoie de o dezbatere".

"Categoric este nevoie de o dezbatere. S-a adunat o serie intreaga de evenimente, unele mai placute, altele mai putin placute. Si atunci, mi se pare firesc ca lucrurile sa poata fi discutate in interiorul partidului, in forurile lui de conducere - ca e Comitet Executiv, ca e Birou. Dar ar trebui ca lucrurile astea sa porneasca si de jos in sus. (...) Sigur ca sustin ideea de a discuta", a afirmat acesta pentru sursa citata.

Si liderii administratiei brailene il sustin

S-au facut auzite si vocile din administratia braileana, primarul Marian Dragomir si presedintele Consiliului Judetean Braila, Francisk Chiriac, sustinand ca "aceste teme" ar fi trebuit discutate cu mult timp in urma in partid.

"Sustin 100% declaratiile domnului Mihai Tudose. Sunt de acord. Chiar consider ca dezbaterile pe aceste teme trebuia sa le avem mai demult, pentru ca anumite situatii care s-au intamplat in ultima perioada sa fi fost astfel evitate", a spus primarul Dragomir.

La randul lui, Francisk Chiriac a mentionat: "Mi se pare corect ca ideile sau propunerile sa se discute in Comitetul Executiv. Da. E foarte bine! Sunt membri PSD si pot sa propuna. Sunt membri ai CEx-ului. Eu zic ca este bine ca aceste lucruri sa se discute in interior, nu in spatiul public".

Unda verde si de la fosti pesedisti

Celor care il sustin pe fostul prim-ministru Tudose se alatura si deputatul independent Emilia Meirosu, care a decis sa plece din PSD in ProRomania, partidul lui Victor Ponta.

Aceasta spune ca nu ii pare rau ca a plecat din PSD-ul "lui Dragnea" si denunta reactiile pesedistilor privind scrisoarea Ecaterinei Andronescu.

"Asa cum sustineam in urma cu cateva luni, cand m-am alaturat proiectului ProRomania, conducerea dictatoriala a PSD indreapta partidul intr-o directie total gresita. Autocratia promovata in interior face ca ideea 'daca nu esti cu mine esti impotriva mea' sa devina regula de aur.

In acest registru, oameni de valoare ai partidului, membri fondatori, care au pus umarul la realizarea acestei constructii politice, ajung sa fie blamati, discreditati si apostrofati public.

Este inadmisibil ca un OM de talia doamnei Ecaterina Andronescu, profesor universitar, rector, fost ministru, sa fie 'certata' public, pentru simplul motiv ca a 'indraznit' sa isi exprime nemultumirea fata de derapajele grave ale actualei conduceri", a apreciat Meirosu.

Scrisoarea lui Andronescu

Amintim ca saptamana trecuta senatorul Ecaterina Andronescu, unul dintre cei mai vechi membri ai PSD, ii solicita lui Liviu Dragnea sa faca un pas in spate si sa "nu dea foc" tarii si partidului.

"Fac un apel cat se poate de responsabil la toti colegii factori de decizie in acest moment ai PSD, la toti cei care odata au ocupat asemenea pozitii in PSD si la presedintele actual al PSD, domnul Liviu Dragnea, "sa nu dam foc" tarii si PSD-ului", se arata in scrisoarea deschisa transmisa de senator.

Iata aici mai multe detalii: Ecaterina Andronescu ii cere demisia lui Dragnea: Sa nu dam foc PSD-ului si tarii

Reactia lui Tudose

Referitor la problemele ridicate de senatorii Ecaterina Andronescu si Niculae Badalau in scrisorile adresate partidului, fostul prim-ministru PSD Mihai Tudose crede ca este nevoie de o discutie "civilizata" in conducerea partidului.

"Eu cred ca este nevoie de o discutie in partid si nu numai pe temele supuse atentiei de dna Andronescu. A fost si scrisoarea dlui Badalau din ianuarie, da? Si aceea a ramas, cumva, nediscutata. Poate gresea, dar hai sa vorbim inauntru si cu un ton civilizat, cu argumente pro sau contra, nimeni nu detine adevarul absolut", a declarat Tudose.

Iata aici mai multe detalii: Mihai Tudose crede si el, dupa Ecaterina Andronescu, ca e nevoie de dezbateri serioase in PSD

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#scrisoare Ecaterina Andronescu, #PSD Braila Mihai Tudose , #PSD