Ministrul Economiei despre firma Schweighofer: Nu pleaca cainele de la macelarie

Joi, 14 Mai 2015, ora 13:47
6710 citiri
Ministrul Economiei despre firma Schweighofer: Nu pleaca cainele de la macelarie
Foto: Guvernul Romaniei

Ministrul Economiei, Comertului si Turismului, Mihai Tudose, a declarat joi, la Bistrita, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu crede ca firma austriaca Schweighofer va pleca din Romania daca noul Cod Silvic va intra in vigoare in forma aprobata de catre Parlament.

"In ce masura sunt aceste amenintari ale marilor operatori, ca, domnule, noi inchidem, plecam... nu pleaca nimeni. Nu pleaca cainele (sic!) de la macelarie, stati linistiti. Dar, evident, avand bugete mari, pierzand cumva sume foarte mari, sunt foarte agitati", a spus Tudose.

Guvernul sesizeaza DNA in legatura cu defrisarile de paduri - 52 posibile fapte de natura penala

Intrebat care ar fi impactul economic in cazul in care firma austriaca isi va inchide, totusi, obiectivele din Romania, ministrul Economiei a raspuns ca singurul efect ar fi ca "vor ramane padurile netaiate".

Proteste masive in tara si strainatate impotriva defrisarilor. Este criticata si o decizie a lui Iohannis

"Dumnezeule, o sa ramana lemnul netaiat, o sa ramanem cu padurile netaiate! (...) Codul Silvic nu a fost facut pentru o firma sau impotriva unei firme. Vorbim de principii, de niste procente, de niste contingente. Cine se incadreaza acolo, bine, cine nu, asta e. Daca avem 10 pomi de taiat, nu va inchipuiti ca, daca pleaca unul cu drujba, pomii aceia raman netaiati. Dar cei 10, nu 11 si nu cineva sa ii taie pe toti, nu monopol", a afirmat ministrul.

Iohannis il ameninta pe Ponta cu instanta si a cerut ajutorul sefului SRI

Iohannis: Protestul fata de defrisari, deturnat de PSD

Mihai Tudose considera ca, pana la intrarea in vigoare a Codului Silvic, este nevoie de luarea unor masuri tranzitorii, cum ar fi interzicerea exportului de masa lemnoasa neprelucrata.

Ministrul Economiei a avut, joi, o intrevedere cu mai multi oameni de afaceri din judetul Bistrita-Nasaud, la care au participat si prefectul Ioan Tintean, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Radu Moldovan, si presedintele Camerei de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, Vasile Bar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#defrisari ilegale Romania, #firma austriaca defrisari Romania, #defrisari paduri Klaus Iohannis , #ministrul Economiei