In ziua CEx, Tudose a facut o conferinta surpriza cu aliatul Felix Stroe, ca sa laude planul unui pod de la Braila

Luni, 15 Ianuarie 2018, ora 14:08
10091 citiri
In ziua CEx, Tudose a facut o conferinta surpriza cu aliatul Felix Stroe, ca sa laude planul unui pod de la Braila
Foto: Facebook/ Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a mers, luni - ziua in care are loc sedinta Comitetului Executiv (CEx) al PSD - intr-o vizita surpriza la Ministerul Transporturilor, surpriza pentru ca nu era anuntata in agenda Guvernului sau MT.

Cu doua ore inainte de inceperea sedintei cruciale de la PSD, prim-ministrul Mihai Tudose si aliatul sau, ministrul Felix Stroe, au sustinut o conferinta de presa comuna, la sediul ministerului.

Conferinta vizeaza semnarea contractului pentru proiectarea si constructia Podului rutier peste Dunare de la Braila.

"Din anii '80 se tot discuta despre acest lucru. In sfarsit, intram si noi in normalitate. Dovedim ca putem sa fim o tara normala in care un fluviu nu se mai traverseaza cu bacul. Felicit Ministerul Transporturilor pentru acest proiect."

Cand va fi gata, podul peste Dunare se va numara printre primele cinci din Europa.

In valoare de 500 de milioane de euro, constructia va fi "cea mai complexa lucrare de infrastructura din ultimii 27 de ani".

"Cu o valoare pentru proiectare si executie de 2,025 de miliarde de lei fara TVA (aproximativ 500 de milioane de euro), acesta reprezinta cel mai mare contract pentru un proiect de infrastructura, atribuit in ultimii 27 de ani. Podul suspendat de la Braila va fi cea mai complexa lucrare de infrastructura din ultimii 27 de ani, iar dupa ce va fi construit, se va numara printre primele cinci poduri din Europa, ca deschidere centrala (1.120 metri) ", transmitea Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere intr-un comunicat remis Ziare.com, in prima jumatate a lui 2017, cand a fost anuntat proiectul.

Totodata, luni dimineata, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a venit la Palatul Victoria.

Vizitele au loc in contextul in care PSD se reuneste, luni, in sedinta Comitetului Executiv (CEx), la solicitarea mai multor lideri, care au avertizat ca trebuie transat conflictul izbucnit la varful partidului, dupa ce premierul Mihai Tudose a acuzat-o pe ministrul Carmen Dan ca l-a mintit.

Cei doi au avut de curand un schimb dur de replici pe fondul scandalului iscat de politistul-pedofil, in urma caruia ministrul de Interne i-a cerut premierului sa-l demita pe seful Politiei Romane, iar acesta a refuzat.

Sedinta CEx era programata pentru finalul lunii, dar tot mai multe voci din PSD au cerut convocarea de urgenta a acesteia, spunand ca situatia nu mai poate astepta si ca orice solutie ar fi "categoric mai buna decat actuala instabilitate".

Sambata, dupa informatiile privind convocarea CEx, mai multi ministri au reactionat pe Fecebook, unii dintre ei, intre care Felix Stroe si Marius Nica, aratand ca "premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie sa aiba si decizia".

"Ar fi bine ca la CExN urmator sa purtam o discutie serioasa despre cum putem democratiza puterea de decizie in partid si despre cum putem face ca actuala guvernare sa performeze. E necesar ca din Guvern sa faca parte cei mai pregatiti oameni pe care ii are partidul", arata ministrul Felix Stroe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#premierul Tudose intalnire Felix Stroe, #Felix Stroe Mihai Tudose conferinta, #Tudose Stroe conferinta comuna presa , #premier