Cei trei noi ministri PSD au depus juramantul la Cotroceni. Niciun mesaj de la Iohannis

Marti, 17 Octombrie 2017, ora 19:38
11431 citiri
Cei trei noi ministri PSD au depus juramantul la Cotroceni. Niciun mesaj de la Iohannis
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Dupa peste 24 de ore in care a pastrat suspansul, Klaus Iohannis a anuntat marti ca isi da acordul pentru cei trei noi ministri pe care PSD ii pune de-a dreapta lui Mihai Tudose, in incercarea de a implementa, totusi, programul de guvernare.

Astfel, Paul Stanescu, Felix Stroe si Marius Nica au jurat sa-si daruiasca "toata puterea si priceperea pentru propasirea spirituala si materiala a poporului roman", sa respecte Constitutia si legile tarii, sa apere "democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei", daca asa le va ajuta Dumnezeu.

Paul Stanescu devenine astfel vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, Felix Stroe se va ocupa de Ministerul Transporturilor, in timp ce Marius Nica merge la Ministerul Fondurilor Europene.

De la ceremonie au lipsit atat seful PSD Liviu Dragnea, cat si cel al ALDE, Calin Popescu Tariceanu, cei doi declarand ca sunt prea suparati pe seful statului ca sa participe la ceremonia prorpiilor ministri.

Klaus Iohannis nu a tinut niciun discurs cu aceasta ocazie, insa le-a spus cateva cuvinte premierului Mihai Tudose si ministrilor cand au dat mana dupa ceremonia de depunere a juramantului. In ultimul mesaj public transmis sefilor coalitiei de guvernamant, Iohannis a lasat sa se inteleaga clar ca daca nu reusesc sa guverneze nu va mai numi un alt guvern PSD, pentru a nu arunca tara in criza.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, ceremonia de depunere a juramantului noilor ministri PSD:

19:38 - Ceremonia s-a incheiat fara niciun discurs din partea presedintelui Klaus Iohannis. In schimb, seful statului le-a spus cateva cuvinte premierului Mihai Tudose si ministrilor, cand a dat mana cu ei dupa ceremonia de depunere a juramantului.

19:37 - A depus juramantul si Marius Nica in functia de ministru delegat pentru Fonduri Europene, in locul Rovanei Plumb.

19:36 - A depus juramantul si Felix Stroe. El a devenit ministru al Transporturilor in locul lui Razvan Cuc.

19:35 - Primul a depus juramantul Paul Stanescu. El devine astfel vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, in locul lui Sevil Shhaideh.

19:31 - In sala a intrat presedintele Klaus Iohannis, este intonat imnul Romaniei.

19:28 - Paul Stanescu, Felix Stroe si Marius Nica sunt pregatiti sa depuna juramantul.

19:00 - Pana incepe ceremonia, iata cateva informatii despre noii ministri PSD:

Vezi si ce vor face de acum inainte Shhaideh, Plumb si Cuc

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Mihai Tudose Guvern juramant Iohannis, #Tudose noi ministri scandal Dragnea PSD , #guvern