Bogdan Chirieac confirma versiunea lui Tudose si dezvaluie ca premierul nu l-a putut gasi timp de doua ore pe chestorul Ionita

Joi, 11 Ianuarie 2018, ora 18:45
9836 citiri
Bogdan Chirieac confirma versiunea lui Tudose si dezvaluie ca premierul nu l-a putut gasi timp de doua ore pe chestorul Ionita
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Bogdan Chirieac, invocat ca martor de catre premierul Mihai Tudose in controversa legata de inlocuirea sefului Politiei, a confirmat joi versiunea acestuia, dezvaluind ca seful Executivului i s-ar fi plans ca nu a reusit sa dea timp de doua ore de Catalin Ionita, care ar fi refuzat numirea in functie.

Intr-o emisiune la Antena3, Chirieac a precizat de la bun inceput ca Mihai Tudose l-a sunat inainte de interviul acordat lui Mihai Gadea si i-a cerut acordul sa ii mentioneze numele pe post in contextul in care a acuzat-o pe Carmen Dan ca l-a mintit.

Vezi ce a spus miercuri seara Mihai Tudose, despre Carmen Dan: Cu un ministru de Interne care sa ma minta in halul acesta eu nu mai pot sa lucrez! Daca e lasata, isi va da demisia.

Bogdan Chirieac a explicat ca la scurt timp dupa ce l-a "caracterizat dur" pe Mihai Tudose, numindu-l "prieten al pedofililor", pentru ca refuza sa il demita pe Bogdan Despescu, premierul l-a sunat.

"Mi-a telefonat si mi-a spus 'Nu va reprosez, presa e libera, dar chestorul nu doreste sa fie. Ce sa fac acum?' (...) Il caut de doua ore sa il intreb. De doua ore prim-ministrul nu da de un politist in patria noastra, nu reusesc sa il intreb personal!'.

In timp ce discutam, suna telefonul. Zice: 'Stati! Nu inchideti ca vreau sa mai vorbesc cu dvs'.

Ce a relatat prim-ministrul e adevarat cuvant cu cuvant, era pe speaker. A intrebat: 'Acceptati?' 'Va raportez, dimineata am depus raportul, sunt in antecamera, nu doresc functia'. 'Vreti sau nu?' 'Nu!' S-a inchis telefonul.

Premierul mi-a spus: 'Ati auzit, domnule?", a povestit Chirieac toata tarasenia.

Intrebat de moderatorul emisiunii, acesta s-a aratat convins ca "nu a fost o facatura".

"Nici pomeneala! Era voce de militar", a subliniat el.

Bogdan Chirieac a mai dezvaluit ca imediat dupa ce a auzit dialogul i-a cerut acordul lui Mihai Tudose, dupa care a dat stirea ca Ionita refuza functia pe site-ul sau, citand "surse autorizate care au cerut sa isi pastreze anonimatul".

"Sursa era chiar prim-ministrul. Sau eu", a adaugat acesta.

Pe de alta parte, Bogdan Chirieac a afirmat ca "tot pe surse autorizate care au tinut sa isi pastreze anonimatul" ar fi aflat si ca respectivul chestor Catalin Ionita "ar fi acceptat in fata doamnei Carmen Dan" sa ocupe functia de sef al Politiei Romane.

"Poate ca nu l-a mintit (pe premier - n.red.). Ministrul Carmen Dan era absolut convins ca Ionita doreste functia", a mai comentat Bogdan Chirieac.

Carmen Dan a refuzat joi sa stea de vorba cu jurnalistii dupa ce premierul a acuzat-o ca l-a mintit, sustinand ca va oferi "lamuriri" in curand.

Nici Liviu Dragnea, presedintele partidului din care fac parte cei doi demnitari, nu a iesit public pana acum sa ofere un punct de vedere cu privire la scandalul din Guvernul Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Tudose Chirieac chestor Politie, #Tudose Chirieac Carmen Dan pedofil , #premier